22. nov
 
Kirkeneskonferansen i gang
Onsdag etter lunsj startet årets Kirkeneskonferanse på Thon Hotel Kirkenes. Etter ordførers velkomsttale gikk ordet til utenriksminister Søreide.

Publisert: 27.feb.2019 14:58
Oppdatert: 27.feb.2019 14:58

I sin tale til den fullsatte Stoltenbergsalen, dro utenriksminister Ine Eriksen Søreide blant annet frem forholdet Norge- Russland.

- Russland er en krevende samtalepartner, sa Søreide blant annet. Men hvor de tar det fra, de som sier at det ikke er en dialog mellom Norge og Russland, det vet ikke jeg, fortsatte hun.

Søreide viste til at det i løpet av de fire siste måneder hadde vært fire møter i forskjellige kommisjoner mellom de to landene. Tre av de på ministernivå.

Utenriksministeren trakk og frem at det til høsten skal markeres 75 år siden Den Røde Arme frigjorde Øst-Finnmark. Hun hadde vært i møte og overrakt den formelle invitasjonen tilden russiske utenriksminister, Lavrov.

- Han var opptatt  av den hjertevarme han ble møtt med i Sør-Varanger på en kald i oktober 2014, da 70-årsdagen ble markert. Vi håper og tror at den samme hjertevarme vil være tilstede også denne høsten, sa Søreide, og nevnte i farten at været, det kan vel heller ikke ordfører Rafaelsen gjøre noe med.

Etter sin tale hastet utenriksministeren med sitt følge videre, mens programmet på konferansen fortsatte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no