8. des
MÅL I MORA: Christian Gustavsson (t.v) og Jostein Tørstad er fornøyd etter å ha gjennomført ni mil i det populære Öppet Spor Vasaloppet forrige helg. (Foto: Privat).
 
Kirkenesleger gikk ni mil i Öppet spor
Kirkeneslegene Jostein Tørstad og Christian Gustavsson gikk det populære Vasaloppet Öppet Spor i helgen fra Sälen til Mora på ni mil.

Publisert: 04.mar.2017 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Løpet startet like over grensa til Sverige. Søndag og mandag gikk skirennet Vasaloppet Öppet Spor med 10.000 deltakerere i hvert renn. På grunn av at mange ikke får plass i hovedløpet Vasaloppet som avvikles kommende helg, blir det arrangert løp i samme løype i uken før både for mosjonister og yngre skiløperer. Arrangørerne regner med at rundt 70.000 skiløpere er med på et eller annet løp i forbindelse med det tradisjonsrike Vasaloppet kommende søndag.

46 turer opp Sandnesdalen

Tørstad forteller at ni mil på ski, der mesteparten er staking, er tøft. Nydelig vær og godt skiføre hjalp imidlertid mye. I tillegg hadde svært mange publikummere funnet veien langs løypa og ropte og heiet fram skiløperne.

- Dette var morsomt og ga oss en fin opplevelse. Vasaloppet er blant de største av alle de stor turrennene. Når jeg sitter hjemme i stolen på søndag og følger med de beste langløperne i verden, som for eksempel John Kristian Dahl fra Kirkenes (som vant turklassikeren i 2014 og i fjor), så får en liksom et annet forhold til TV-sendingen når en noen dager før har gått i det samme sporet og terrenget.

Tørstad sier at både han og kompisen og arbeidskollegaen staket mesteparten av løpet. Kollega Christian Gustavsson ved Kirkenes legesenter kom i mål etter fem timer og 21 minutter, mens Tørstad fikk tiden seks timer og åtte minutter. De to har forberedt seg godt til langløpet og turklassikeren, stort sett i Sandnesdalen. Fra november til nå har de lagt bak seg 46 turer opp dalen sammen med Christian som forøvrig har vært proffsyklist i Sverige på nasjonalt nivå.

- Selv om det var mye folk, var det ingen kødannelser i starten. Vi var heller ikke involvert i farlige situasjoner. Løypa gikk i et lett terreng, og farten var jevn og god, sier Jostein Tørstad.

Jostein og Christian var imponerte over den velorganiserte og effektive loggistikken til arrangørene. Tørre klær ble levert ved start i og lå klart i Mora. Så var det dusj, badstu og mat. Etterpå ble de fraktet med Shuttlebusser tilbake til Sälen, der de også hadde overnattet på et privat gårdsbruk.

Nytt turrenn

Jostein Tørstad er på ingen måte ferdig med turrenn etter siste helgs kraftanstrengelse. Helgens Vasaloppet Öppet spor har gitt mersmak. 1. april skal han nemlig gå Saami Ski Race, et langdistanserenn på ni mil fra Kautokeino i Norge til Enontekiö i Finland.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no