15. nov
IVRIGE: Kjell Jægervand (t.v) og Leif Bjørnstad danner Friviliigsentralens sitt "husorkester" og har vært frivillige i 20 år. Glenn Jensen har bistått med snømåking og gressklipping i ikke mindre enn 18 år.
 
Kjell og Leif har vært frivillige i 20 år: - Det er fint å glede andre
I de siste tjue årene har Kjell Jægervand og Leif Bjørnstad underholdt eldre med trekkspill, gitar og sang. De har brukt utallige timer som frivillige.

Publisert: 17.sep.2017 10:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

- Når man har en hobby og får lov til å drive med den, så er det artig. Så er det fint at musikken gir noe til dem som hører på og at det gleder andre, sier Leif Bjørnstad mens Jægervand nikker seg enig.

Hyllet frivillige

Hver eneste tirsdag de siste tjue årene har de spilt og sunget for eldre i kommunen.

De har lagt ned hundrevis av timer og brukt fritiden sin på å glede andre gjennom eldrekafeen til Frivillighetssentralen.

Det har de heller ingen planer om å slutte med helt enda, men understreker at de ikke er de eneste som er frivillige. Det er mange som legger ned en innsats, sier de.

Det har musikerduoen rett i. I Sør-Varanger finnes det mellom 60 til 100 lag og foreninger, som alle i stor grad blir drevet av frivillighet og iver fra ulike personer.

Mangfoldig

Og det er nettopp innsatsen til kommunens mange frivillige som Frivillighetsentralen lørdag ville trekke fram. I anledning sin eget 25-årsjubileum inviterte de alle lag og foreninger i kommunen til torvet i Kirkenes.

For selv om jubilanten bidrar med mye, ville man ifølge leder Sandra Asmyrh, bruke anledningen til å vise fram det store og avgjørende mangfoldet av tilbud i kommunen.

- Vi ønsket å samle så mange som mulig for å vise nettopp bredden av lag og foreninger, og tilbud vi har i kommunen. Det er klart at mye hadde stoppet opp om det ikke var for at folk stilte opp og viet tid til å bidra, sier hun om innsatsen folk legger ned.

Det er ordfører Rune Rafaelsen enig i.

- Det er fantastisk. Frivillighet er selve limet i det norske samfunnet, og vi har en klar dugnadsånd. Her i Sør-Varanger har vi et flott mangfold med lag og foreninger, og det er fint at det blir hyllet og feiret på torvet, sier han.

Hjelpe andre

I tillegg til Frivillighetssentralens «husorkester», med Jægervand og Bjørnstad i spissen, hadde flere lag og foreninger tatt turen til torvet. Blant annet kommunens diabetesforening, som var helt tydelige på viktigheten av frivillighet og samarbeid mellom ulike foreninger.

- Jo flere organisasjoner som sammen kan komme ut i lyset, desto større oppslutning kan man ha om felles saker og muligheter. Min motivasjon er at jeg kan bidra til å hjelpe andre og at det er om noe som opptar meg. Det har blitt litt som en livsstil, sier Karin Figenschau som har tretti år som frivillig bak seg.

Vil ha flere

Men selv om det er mange som Leif, Kjell og Karin, som alle bidrar i ulike foreninger, er det ikke for sent for dem som lurer på om de skal bidra. «Husorkesteret» til Frivilligsentralen, oppfordrer andre til å delta i fellesskapet.

- Det er mange som gjør en god innsats for andre gjennom frivillighet. Vi er forskjellige, og det er kanskje noen som er litt redd for å binde seg, men det er sosialt og gir mye glede. Samtidig ser vi at det er flest godt voksne og eldre som deltar, så vi håper jo at flere yngre melder seg og blir med, sier duoen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no