16. okt
 
Kjemper for bedre kollektivtransport
Kirkenes Natur og Ungdom starter året med å ruste seg til miljøkamp.

Publisert: 11.jan.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

 

Sunniva Bekkeli Olderskog, Aile Krogh Jakobsen og Celine Karikoski Kristensen, Kirkenes Natur og Ungdom har nettopp vært på Natur og Ungdoms landsmøte i Fredrikstad.

- Landets største miljøvernorganisasjon for unge er fyller 50 år i 2017, og er klar for et nytt år med kamp for miljøet, melder jentene.

 Meisle ut

250 ungdom fra hele landet var samlet til landsmøtet.

- Her skal landets største miljøorganisasjon for unge meisle ut planene som skal gi nye seire for miljøet i 2017. Landsmøtet markerer starten på Natur og Ungdoms 50-årsjubileum, og blir et viktig år hvor organisasjonen igjen skal kjempe for viktige miljøsaker lokalt og nasjonalt. Vi skal holde oljebaronene unna vårt viktigste matfat, de fiskerike havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi skal saksøke staten for å sette i gang oljeleting i Arktis i strid med alle miljøfaglige råd, og vi skal hindre dumping av gruveavfall i de uerstattelige fjordene våre, sier Aile Krogh Jakobsen, nestleder i lokallaget.

Stor jobb

Natur og Ungdom ble stiftet i 1967. På landsmøtet feirer Natur og Ungdom de viktige sakene organisasjonen har vunnet i løpet av 50 år med miljøkamp.

- Organisasjonen er imidlertid langt ifra klar for pensjon ennå, for det er enda mange miljøproblemer å ta fatt i.

- I 50 år har ungdommer stått på og sagt ifra når politikerne har sluntret unna å ta vare på framtida vår. Vi har fått til mye, men har ennå en stor jobb å gjøre for å stanse farlige klimaendringer og tap av naturen. Lokalt i Kirkenes skal vi i år blant annet kjempe for bedre et kollektivtilbud for lokalbefolkningen.

 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no