19. nov
ÆRE: Biskop Per Oskar Kjølaas ble tirsdag tildelt St. Trifons æresmedalje 2. grad av metropolit Simon i den russiske ortodokse kirke i Murmansk og Montsjegorsk. (Arkivfoto: Den norske kirke).
 
Kjølaas fikk æresmedalje
Biskop Per Oskar Kjølaas ble tirsdag tildelt St. Trifons æresmedalje 2. grad.

Publisert: 15.mai.2014 13:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Per Oskar Kjølaas fikk æresmedaljen av metropolit (biskop) Simon fra den russiske ortodokse kirke i Murmansk og Montsjegorsk. Dette skjedde da metropolit Simon besøkte Tromsø tirsdag.

Langvarig samarbeid

Biskop Kjølaas, opprinnelig fra Kirkenes, og metropolit Simon har samarbeidet i mange år i det kirkelige Barentssamarbeidet og metropoliten berømmet i sin tale Kjølaas for det gode og åpne samarbeidet som har vært til beste for kirker og folk i Barentsregionen gjennom flere år. Biskop Kjølaas har siden 2006 ledet rådet for kristne kirker i Barentsregionen. Metropolit Simon har vært nestleder i rådet. De to har hatt jevnlig kontakt og besøkt hverandre. Metropoliten understreket at det gode vennskapet som har utviklet seg gjennom disse årene, vil fortsette, selv om Kjølaas fratrer som biskog i Nord-Hålogaland bispedømme i løpet av året.

- Jeg er overrasket, men det er med stor glede jeg mottar utmerkelsen, sier Kjølaas.

Særlig innsats

St. Trifons æresmedalje er en orden som er opprettet i Murmansk og Montsjegorsk stift for å hedre personer som har gjort en særlig innsats i kirke og samfunn. Ordenen har fått sitt navn etter den hellige Trifon. Han var en kirkebygger, munk og helgen som virket som misjonærblant skoltesamene på Kola. Han grunnla klosteret i Petsjenga og bygget blant annet den første kirken i Boris Gleb og St. Georgs kapell i Neiden. Mange legender på Kola og i Sør-Varanger er knyttet til St. Trifons navn.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no