9. des
GRENSA: Det var på Storskog mannen ble tatt i januar. Bilene på bildet har ingenting å gjøre med saken. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Kjørenekt i Norge etter fyllekjøring
En russisk mann får ikke kjøre i Norge før i slutten av 2015. Han har også fått 22 dagers betinget fengsel.

Publisert: 10.sep.2014 06:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

En russisk mann var på kjøretur over grensa i januar i år da grensebemanningen på Storskog fattet mistanke om fyllekjøring. Han ble tatt med til politistasjonen i Kirkenes, og der målte de ham til 1,08 i promille.

Mannen erkjente i avhør å ha drukket alkohol dagen før, og å ha drukket russisk medisin med 60-70 prosent alkohol samme dag som han skulle ut å kjøre. Dermed var det lett for retten å komme frem til en straff.

Hadde mannen vært bare litt fullere hadde han endt opp i ubetinget fengsel. Grensa for det er nemlig 1,2 promille, og mannen var rett under det. Han endte dermed opp med 22 dagers betinget fengsel og en bot på 5000 kroner. Den andre delen av straffen er likevel mer merkbar: Mannen er nektet fra å kjøre i Norge i 22 måneder regnet fra dagen da han ble tatt på grensa. Dermed viser kalenderen desember 2015 når han kan kjøre lovlig over grensa igjen.

Mannen slapp å betale saksomkostninger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no