12. des
UTFORDRER: Stian Celius mener kultur og idrett, og spesielt saken om halleie, kan være avgjørende for hvem Venstre vil samarbeide med, dersom de kommer inn i kommunestyret. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Kjører på for gratis halleie
- Dette kan bli avgjørende for hvor Venstre plasserer seg politisk.

Publisert: 08.sep.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Det sier Stian Celius. Han vil ha tilbake den gamle ordningen og vil ikke nøye seg med å redusere halleia.

Øke

Saken om halleie har vært en het debatt tidligere. Nå vil Celius ha tilbake den gamle ordningen med trening for ungdom opptil 19 år.

- Arbeiderpartiet hadde dette som sak føt, de har nå heller gått for å redusere halleia. Det synes jeg er trist, forteller han. Samtidig synes han ikke noe om Høyres forslag om å heller bruke pengene på dagsenter for eldre.

- Jeg synes ikke det er riktig å sette disse gruppen opp mot hverandre, sier han.

Restrukturering

Han peker på at en restrukturering av måten idrettsanleggene styres på kan frigjøre midler. Dette innebærer at man legger ned Barentshallene som kommunalt foretak, og styrer det direkte fra administrasjonen.

- Dette er en modell som administrasjonen har regnet på, og det er kalkulert med en innsparing på rundt en halv million kroner, forteller Celius.

- Slik sørger vi for at pengene går direkte til idretten, og ikke til mer administrasjon. Ordfører Cecilie Hansen (Sp) har tidligere uttalt at hun synes kutt i halleia ikke er rettferdig for de mindre idrettslagene som ikke vil nyte godt av dette.

- Dette vil vi løse ved å gi mer penger til disse lagene, sier Celius.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no