10. des
ILLE: Ted Johansen sier parkeringskulturen i Kirkenes er ille. Han har stadig problemer med å komme seg fram med vareleveranser i sentrum. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Klager over elendig parkeringskultur
- Kirkenes er verst. Det sier yrkessjåfør, Ted Johansen om parkeringskulturen i sentrum av Kirkenes.

Publisert: 18.feb.2014 16:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

To ganger i uka er han innom med en semi-trailer for Asko for å levere varer i Kirkenes sentrum. Oftest er det lettere sagt enn gjort.

Innparkert

- Kirkenes er desidert verst. Det er ikke slik i Vardø og Vadsø, forteller Johansen, som nevner mange episoder om å bli parkert inne og ikke komme seg fram med bilen.

- Mange bilister parkerer helt uti kryssene, og da får jeg problemer med å komme forbi. Det hender også at vi blir parkert inne når vi står og laster av varer, forteller han.

- Vi prøver, så langt det går, å ikke sperre for trafikken, men ofte står det en eller annen bil foran de forskjellige lasterampene, så da må vi stille oss uti veien, sier han.

Ringte politiet

Av og til har han sett seg nødt til å ringe politiet for å i det hele tatt få levert varene på runden sin.

- De har nok annet å gjøre, men et par ganger har de kommet og tatt kontakt med bileierne, forteller han.

Johansen nevner spesielt en episode ved Samfundshuset. Han hadde levert varer på mottaket, og da han skulle kjøre igjen, hadde noen parkert han inne ved utkjørselen. Johansen kjører for transportfirmaet Alltransport, som har runder i Kirkenes fem ganger i uken. Han forteller at Kirkenes er kjent for å være verstingen blant deres sjåfører. Han tror manglende kontrollvirksomhet er grunnen til at folk er så slepphendte her i byen.

- Det har ingen konsekvenser å parkere feil, så da blir det vel sånn. Det er nok mange som «bare skal en snartur i minibanken» og slike ting, og de bare hiver bilene fra seg, forteller han.

Kommunalt ansvar

Det er ingen ordning med parkeringsvakter i kommunen. Det er politiet som skriver ut parkeringsbøter dersom de kommer over tilfeller, eller mottar klager. Operativ leder Einar Ingilæ ved Kirkenes politistasjon forteller at det har blitt skrevet ut en del parkeringsbøter den siste tiden.

- Spesielt på førjulsvinteren hadde vi en del eksempler, men vi er ikke aktivt ute på parkeringsrunder nå. Hvis dette er et stort problem, bør kommunen kanskje tenke på å få i gang en ordning med parkeringsvakter igjen, sier han.

Nedstemt

Sør-Varanger hadde avgiftsparkering fra 1994 til 2001. Denne var imidlertid ikke lønnsom og ble dermed avviklet. I forkant av kommunens budsjettbehandling i fjor, kom det et forslag fra rådmannen om å gjøre en utredning av parkeringsregulering og avgiftsparkering. Denne utredningen ble anslått til å koste 300 000 kroner, så dette ble nedstemt.

- Vi i kommunen håndhever ikke parkeringsreglene, men jeg håper likevel at folk overholder reglene. Det kan også være trafikkfarlig å feilparkere, sier enhetsleder for kommunens tekniske avdeling, Ivar Kaski.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no