12. des
FAST: Shafiq Seddiqi har fått flytte fra Vestleiren til Wessel hotell i Kirkenes, men det er ingen endring i saken hans. - Jeg håper jeg kan få advokathjelp i Norge, sier han. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Klamrer seg til håpet
Shafiq Seddiqi sier han har fått valget mellom to onder, Afghanistan eller Russland. Men han har fortsatt håp om å få hjelp i Norge.

Publisert: 07.jan.2016 14:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

- Jeg har fortsatt håp om at noen vil hjelpe meg. Jeg trenger en advokat til å se på saken min, sier han.

Sitter fast

Seddiqi ble sittende fast i Kirkenes da han skulle bli sendt tilbake til Russland før jul, men siden passet hans var gått ut, ble han stoppet på grensa.

Han holdt til i mottak på Karmøy, men ble istedenfor sittende alene i Vestleiren sammen med to andre i lignende situasjon. Nyttårshelga fikk han flytte til Wessel hotell i Kirkenes.

Nå håper han at han kan finne noen som kan gi advokathjelp i Norge.

- Det er det eneste håpet jeg har. UDI vil ikke se på saken min på nytt, de vil ikke hjelpe meg, sier han.

- Minste onde

- Jeg fikk valget mellom å få nytt pass og bli sendt tilbake til Russland eller å bli sendt tilbake til Afghanistan gjennom den internasjonale flyktningorganisasjonen IOM. Selv om jeg har en shariadom på meg i Afghanistan som sier at en hvilken som helst hellig kriger kan drepe meg, så tror jeg at Afghanistan er tryggere enn Russland, sier Seddiqi.

- I Russland er det den tsjetjenske mafiaen som vil ta livet av meg, og de finner meg uansett hvor det måtte være. I Afghanistan vil det kanskje ta litt tid før jeg blir funnet, og der har jeg familie.

Fri rettshjelp

Camilla Kristoffersen i Jusshjelpa i Tromsø sier i en epost at Seddiqi kan ta kontakt med dem og at de vil se på saken hans. Utover det vil de ikke uttale seg om konkrete saker, sier Kristoffersen.

Jusshjelpa i Nord-Norge er et rettshjelpstiltak som drives av jusstudenter, og som gir gratis rettshjelp i enkeltsaker. De kan også gi råd, heter det på nettsidene deres.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no