7. des
RIGGING: Anders og Martin Hojem står for grillmat like ved Torget under Kirkenesdagene, men først må teltet rigges opp. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Klare for grilling
Et voksent antall koteletter og annen snaddermat er klart til å mette hungrige festivaldeltakere under Kirkenesdagene.

Publisert: 31.jul.2013 16:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

- Nå har vi lært å sette opp teltet også. Bruksanvisningen ser vi ikke på engang, forteller Martin Hojem, som sammen med broren Anders, er i ferd med å få det hele på plass utenfor Joker tirsdag ettermiddag.

Jobb

Grillen har de også kontroll på og de er klare til å skuffe ut hauger med mat til alle som frekventerer Torget under dagene som går av stabelen fra i dag, torsdag.

- Vi gleder oss til å grille i tre dager, og forsyne byen med mat. Alle som er i nærheten må gjerne stikke innom, sier Martin. Som grillkonger blir det imidlertid mye jobbing, men lørdag blir det mulighet til å ta del i festlighetene, også for dem.

- Da blir det vel å gå rundt i gatene her i byen. Under Kirkenesdagene er det fullt av folk i byen, selv om det er kveld, poengterer de to.

Nok mat

For å få greie på hvor mye mat som faktisk går unna mens det står på, må vi inn i butikken. Signe Eliassen Togstad forteller at salget er veldig væravhengig, men at man erfaringsmessig anslår følgende;

200 kilo koteletter, 200 kilo kyllinglår, 40 kilo hamburgere, 300 pølser og mellom 50 og 60 kilo lapskaus. Altså skal ikke folk behøve å gå sultne.

- Det er mye forarbeid, men det er skikkelig artig mens det står på, slår hun fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no