7. des
LEGO-VINNERE: FC10A fra Bjørnevatn vant First Lego League i Sør-Varanger. Nå er vinnerlaget klare for skandinavisk finale i København. På bildet ser vi Endre Hansen Dalvik, Lise Sagen, Karoline Bugge Pedersen, Lars Gjerstad, Sindre Rognmo Johansen, Nora Traa Celius, Jørgen Gade-Lundlie, William Falle og Evald Skårvik.

 
Klare for legofinale
Førstkommende lørdag arrangeres den skandinaviske finalen i kunnskapskonkurransen First Lego Legue. FC10 A fra Bjørnevatn skole er klare.

Publisert: 26.nov.2014 16:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Laget fra Bjørnevatn kvalifiserte seg for den skandinaviske finalen da de vant den lokale finalen på Kirkenes skole 8. november.

Framtidens undervisning

Nå pakker fem jenter og fem gutter fra Bjørnevatn legoen i sekken og reiser til den danske hovedstaden, København. For alle ti er det første gangen de deltar i First Lego League.
Ungdommene skal denne gang blant annet utforske hvordan framtidens undervisning og skolehverdag bør se ut, både i Norge og resten av verden. Danmark har vunnet den skandinaviske finalen de tre siste årene. Norges delegasjon består av 23 sterke lag, og alle skal gjøre alt for å vinne. Vinnerlaget herfra viste også, under Barentsmessa i Barentshallen helgen etter seieren i Kirkenes, hva deres egenbygde robot kan gjøre.

Morgendagens ingeniører

First Lego League er en kunnskapskonkurranse for barn og unge i alderen 10 til 16 år, arrangert siden 2000. Konkurransen er et samarbeid mellom organisasjonen First, LEGO Company og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Den skandinaviske finalen arrangeres i København av First Skandinavia. I år deltar 46 lag i den skandinaviske finalen. Hensikten med arrangementet er å øke interessen blant unge for teknologi og vitenskap, samt stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no