14. okt
KLARE: NAV-leder Hilde Michelsen og fungerende avdelingsleder for Digforsk Kirkenes Unni Sildnes står klare for å fylle nye lokaler med femten medarbeidere.
 
Klare til å ta imot 15 medarbeidere
NAV og digitaliseringsselskapet Digforsk har inngått et samarbeid som gir femten tiltaksplasser for langtidsledige i Sør-Varanger.

Publisert: 20.sep.2017 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Etter at Syd-Varanger Grue gikk konkurs steg arbeidsledigheten i kommunen i været. Men i løpet av to år har den stupt, og i juni lå den på 3,3 prosent. Til sammen hadde kommune 95 langtidsledige, noe som NAV i sommer uttrykte bekymring for.

Som et ledd i arbeidet med å få ned antallet ledige har NAV og digitaliseringsselskapet Digforsk inngått et samarbeid. Digforsk, som er heleid av UiT Norges arktiske universitet, etablerer nå en sentral med femten tiltaksplasser for arbeidssøkende i Sør-Varanger. Målet er å gi arbeidstrening og mulighet for utdanning.

Suksessfullt

Erfaringene fra liknende opplegg flere andre steder i fylket, deriblant Vadsø, Kautokeino, Berlevåg og Tana påvirket beslutningen om å inngå et samarbeid.

Tiltaket har ifølge leder for NAV i Sør-Varanger Hilde Michelsen vist seg å få folk ut i jobb og virket lovende.

-Vi fikk ekstra midler som følge av langtidsledigheten i kommunen. Programmet har vist seg å fungere, og har bidratt til å få folk ut i arbeid, sier Michelsen og legger til:

- En av tingene vi likte med Digforsk sitt tiltak er at de i tillegg til å legge opp individuelle løp tar hensyn til det samfunnet til enhver tid etterspør. De kjenner godt til arbeidsmarkedet og legger opp tjenesten deretter, sier hun.

Det er meningen at kontorene hos Digforsk skal være fylt opp innen utgangen av måneden. Da vil de arbeidssøkende sette i gang arbeidet med å digitalisere eksamensprotokoller på oppdrag fra UiT.

Gi jobb og kompetanse

Fungerende avdelingsleder for Digforsk i Kirkenes, Unni Slidnes, gleder seg til å ta imot sine medarbeidere. I nyoppussede lokaler med sjøutsikt er det gjort klart for digitaliseringsarbeidet.

- Vi håper å være på plass med alle medarbeiderne i løpet av september. Her vil de få muligheten til å jobbe femtiprosent med digitalisering, og resten med utdanning.

Hun forteller at konseptet har eksistert siden 90-tallet, og bidro forrige gang Sydvaranger ble avviklet. Den gang het selskapet Unireg, og kvalifiserte arbeidssøkende til arbeid i NAVI på Bjørnevatn blant annet.

Nå håper hun langtidsledige ser muligheten til å få formell kompetanse samtidig som de søker arbeid.

- Det er et tiltak som skal bidra til å gi folk nødvendig kompetanse, slik at man i større grad er sikret en stabil og varig jobb. Vår viktigste oppgave er å få folk ut i jobb, og det er det vi legger opp til, sier Slidnes.

Michelsen i NAV understreker likevel at det fortsatt er noen ledige plasser, og håper arbeidssøkende benytter seg av muligheten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no