18. okt
ØKONOMISK HJELP: Sør-Varanger kommune brukte i fjor syv millioner kroner for å hjelpe kommunens innbyggere som ikke klarte å sørge for eget livsopphold. Dette er enten direkte utbetalinger, eller hjelp i form av å betale noen av deres regninger. (Illustrasjonsfoto)
 
Klarer ikke betale boliglån på grunn av kredittkortgjeld
NAV Sør-Varanger ønsker full stilling som gjeldsrådgiver.

Publisert: 11.mai.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Som på landsbasis melder NAV Sør-Varanger om økt behov for gjeldsrådgivning, og mener det har sammenheng med økt ledighet i Sør-Varanger som følge av Sydvaranger-konkursen - og de økonomiske ringvirkningene for det øvrige næringslivet i kommunen.

Startlånsutvalget melder også om en økende mengde søkere med stort behov for økonomisk rådgivning.

Få orden

- Særlig er økende grad av kredittkortgjeld urovekkende.

Utvalget peker på at en del søkere ikke er i stand til å betjene boliglån via Husbankens startlånsordning på grunn av høy kredittkortgjeld.

- Uten denne ekstra kortgjeldsbelastningen vil flere søkere være i stand til å ivareta sine ordinære forpliktelser knyttet til bolig. Det er stadig behov for å anbefale søkere om å ta kontakt med Nav sin gjeldsrådgiver for å få orden på egen økonomi.

Lage oversikt

Gjeldsrådgiverne hjelper brukerne med å lage en oversikt over den økonomiske situasjonen. De får også hjelp til å sette opp et husholdningsprosjekt, finne ut hvordan en kan få mindre utgifter, gjøre avtaler med de en skylder penger, skrive søknad om utsettelse av betaling, søke gjeldsordning, hjelpe til med å tak kontakt med aktuelle kreditorer og også ta kontakt med namsmannen.

Full stilling

Saken ble behandlet i formannskapet onsdag. Da gikk de enstemmig for administrasjonens forslag. Det er å øke stillingen som gjeldsrådgiver fra halv til full stilling.

Saken skal også opp i kommunestyret før den er godkjent.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no