20. okt
KONGEELV: Neidenelva er klar til å ta imot laksefiskere med håp om å gjøre storfangst. (Foto Rolf Arvola)
 
Klart for årets laksefestival i Neiden
Det er klart for årets Laksefestival i Neiden første helga i juli. Her skal det konkurreres om største laks og flest laks i løpet av fem og en halv time på strekningen Neiden bro til Arvolaneset

Publisert: 17.jun.2014 17:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Festivalen konsentrerer seg ikke bare om laks. I Øvre Neiden er det salgsmesse og markedsdag med ulike aktiviteter og tilbud. På Stormælen inviterer Neiden Helselag til turmarsj på Folkestien og laksesuppe ala Neiden.

Penger og frikort

Selve laksekonkurransen finner sted nedenfor brua i Neiden. Her konkurreres det i flere soner og klasser. Fluesonen strekker seg fra brua til St.Georgs kapell. Videre konkurreres det i en egen Sluksone, Båtsone og Ungdomsklasse inntil 16 år. Laksetipping om største laks inngår også i konkurransen. Vinnere i de ulike konkurranseklassene sikrer seg gode pengepremier og ulike typer fiskekort til Neidenelva.

Ny vandrepokal

Under fjorårets Laksefestival ble vinneren av Vandrepokalen fra 1989 omsider kåret etter 25 års konkurranse. Vinneren , Veijo Huotari fra Finland, sikret seg pokalen til odel og eie etter å ha deltatt på Laksefestivalen så og si i alle de 25 år konkurransen har pågått. I år starter man på et nytt kapittel med enn ny Vandrepokal for største laks uansett sone og klasse. For å sikre seg den nyoppsatte pokalen til odel og eie, må man få 3 napp.

Mere vann

Arrangørene av laksefestivalen, Felles Neiden og Neidenelvens Fiskefellesskap, beklager seg ikke over de skiftende værforholdene med nedbør og sol. Under fjorårets konkurranse var Neidenelva nærmest for en sildrebekk å regne for, - med en vannstand på knapt 40 cm. Akkurat nå, halvveis inn i juni måned ligger vannstanden på vel 1 meter mot 60 cm på samme tid i fjor.

Årets laksestatistikk viser forøvrig at det tas bra med laks i Neidenelva. Av de vel 50 laksene som til nå er rapportert inn, er nær halvparten over 7 kg. Den største laksen som er rapportert til nå er på 15,5 kg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no