8. des
TALENTER: Aurora Møllersen på saksofon, Eira Elise Øverås på trompet og Solveig Skogdal på piano underholdt med jazzmusikk i pausen. Med seg hadde de også Odd Andre Elveland fra Improbasen i Oslo. (Alle foto: Yngve Grønvik)
 
Klassikeraften med swingende ungdommer
Helt nytt repertoar, ny dirigent for anledningen, klassikere på rekke og rad og gjestevokalister, men tre unge jenter som spilte jazz i pausen imponerte minst like mye som Hornmusikken.

Publisert: 07.mar.2017 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Publikum fikk høre et bredt og livlig repertoar, fra Dovregubbens hall til Ray Charles, fra Moon River til Birdland, fra Cohens Hallelujah til tegnefilmklassikere. Det låt littegrann trått i starten, men tok seg veldig opp. Også konferansier Torbjørn Brox Webber var litt nervøs i starten, men ble fort varm i trøya og fikk publikum til å le godt mellom låtene.

Alt var nytt

Konserten var et prosjekt. Kulturskolelærer Jan Arne Stavik Karlsen fikk gjøre en konsert med Hornmusikken og hadde med seg en hel pakke med ny musikk som de måtte øve inn til denne kvelden. Med seg hadde han fått et par innleide musikere på bass og trommer, Roy Hojem og Jan Egil Nikkinen. I tillegg Ulf Dæhlin og Annelise Sneve Mortensen, som sang et par sanger hver, og en god gjeng musikanter fra skolemusikkorpset som forsterkning. Blant dem var Aurora Møllersen, som går og tenker seriøst på om hun skal ta musikkutdannelse.

Swingpause

- Jeg fikk en tur til festivalen Kids in Jazz og seminaret deres i Oslo i konfirmasjonsgave av søstra mi. Hun er sammen med en jazzmusiker, og de syntes jeg burde reise dit og bli inspirert. Og det ble jeg virkelig, forteller Aurora Møllersen. Hun spiller saksofon i skolekorpset, men var også med på konserten til Hornmusikken. Og i pausen underholdt hun med jazz sammen med Eira Elise Øverås fra Oslo på trompet og Solveig Skogdal fra Tromsø på piano. Med seg hadde de også Odd Andre Elveland som spilte bass på tangentene. Han jobber i Improbasen, som er et landsdekkende senter der barn kan lære å spille jazz og improvisert musikk.

- Vi holder til i Oslo, men når vi kan sette sammen noen musikere fra forskjellige deler av landet og reise rundt og holde konserter, gjør vi også det. Det er viktig at de får spille sammen og vise seg fram, sier Elveland.

Unge talenter

- Det var utrolig lærerikt og læringskurven var skikkelig bratt, forteller Aurora Møllersen.

- Fra å være vant til å spille etter noter til å måtte lære seg alt utenat og spille fritt er det et stort skritt. Men det er veldig artig. Jeg har tenkt litt på om jeg skal begynne på konservatoriet i Tromsø der Solveig går, men jeg har ikke bestemt meg ennå, sier hun.

- Hun har blitt skikkelig god, begynner å få til den ordentlige saksofonklangen, og det er godt gjort for en som er så ung, sier Eirik Slagtern. Han var for en gangs skyld med blant musikerne, men er til vanlig leder for skolemusikken, og har sett talentet til
Møllersen blomstre.

- Jeg er litt stolt av de musikerne mine som var med her i dag, trommeguttene også. De har jobbet beinhardt, og jeg har vært knallstreng med dem, for de har en så viktig rolle i korpset. I dag fikk de også vist seg litt fram, og det var artig, sier Slagtern.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no