7. des
INNBRUDDSRAMMET: Neiden Kirke
 
Knuste vindu og tok seg inn i Neiden og Svanvik kirke
Knuste vindu i begge kirkene. Mindre pengebeløp ble tatt fra Neiden - men reparasjonskostnadene er mye verre, ifølge kirkevergen.

Publisert: 26.jul.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Mandag formiddag fikk politiet beskjed om at ukjente gjerningspersoner hadde brutt seg inn i både Neiden kirke og Svanvik kirke. Saken er nå under etterforskning, ifølge operasjonsleder Thomas Pettersen ved Østfinnmark politidistrikt.

- Vi har ikke mistanke om hvem som kan ha gjort det så langt, men vi har hatt folk på stedene, og vi driver tekniske undersøkelser, sier Pettersen.

Ifølge kirkeverge Wenche Jessen Dervola skjedde innbruddet i Neiden i løpet av natt til mandag. Menigheten fikk også beskjed om innbruddet i Svanvik på mandag, men der har det ikke vært aktivitet siden torsdag. Dermed vet de ikke nøyaktig når Svanvik-innbruddet har skjedd, annet enn at det var i løpet av helga.

Skader

Et lite pengebeløp ble tatt fra Neiden kirke. Ifølge kirkeverge Wenche Jessen Dervola var det kirkeforeningens penger. Skadene på kirkene er imidlertid verre for menigheten, ifølge henne.

- I Neiden ble et vindu knust ved alteret, og i Svanvik ble et bakdørvindu knust. Det er store kostnader her, sier Dervola.

Vinduet i Neiden var av en gammeldags type glass som måtte erstattes. Det er menigheten i ferd med å fikse i skrivende stund. Vindusskadene i Svanvik er reparert allerede.

Menigheten har ikke funnet noen andre skader inne i kirkene. Innbruddet vil ikke gå ut over noen aktivitet.

- Men Neiden kirke er åpen for folk flest, og det er trist når besøkende møter et slikt syn, mener kirkevergen.

Tiltak

Det skjedde også kirkeinnbrudd i fjor sommer. Dervola forteller at Sør-Varanger menighet nå vil sette inn tiltak for å prøve å forhindre videre innbrudd i kirkene. Hun kan imidlertid ikke si hvilke tiltak det dreier seg om ennå.

Ber om tips

Politiet ber om tips i saken. Om noen har sett noe, kan de kontakte politiet på telefonnummer 02800.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no