10. des
SLAG: Et vitne så mannen gripe tak i vinflaska før han slo til. Illustrasjonsfoto.
 
Knuste vinflaske i ansiktet på dørvakt
Retten trodde ikke på at mannen handlet i selvforsvar.

Publisert: 15.mar.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Mannen fra Sør-Varanger må betale 20 000 kroner i erstatning til voldsofferet, og 5000 i saksomkostninger, etter dommen i Øst-Finnmark tingrett forrige uke.

Den tiltalte mannen var på bursdagsfest i Vadsø i september i fjor. Voldsofferet fungerte som dørvakt på festlokalet. Klokka ett på natta stoppet politiet festen på grunn av bråk, og dørvakta fikk oppgaven med å få folk ut av lokalet.

Da dørvakta skulle få den dømte ut fra lokalet, endte det med at mannen knuste en tom vinflaske i ansiktet hans. Dørvakta fikk kutt både i ansiktet og i bakhodet, og måtte sy åtte sting i det dypeste.

– Selvforsvar

Mannen sa seg ikke skyldig. Han mente han hadde handlet i selvforsvar, da han ble angrepet av dørvakta.

«Han forklarte at fornærmede hadde kommet bort til ham, og tatt tak med begge hendene rundt halsen hans. Han hadde kjennskap til at fornærmede var en farlig mann som har vært involvert i flere voldssaker, og han fryktet at han skulle få seg skikkelig juling,» står det i rettspapirene.

Mannen hadde flasken i hånda fordi han hadde drukket av den. Ifølge den tiltalte mannen skal flaskeslaget ha vært en reflekshandling for å forsvare seg, og han tenkte ikke over at han hadde flasken i hånda.

Geleidet

Dørvakta sa at han bare hadde lagt armen bak ryggen og nakken for å geleide den dømte mannen ut av lokalet, siden mannen ikke ville forlate stedet. Da hadde slaget kommet «som lyn fra klar himmel».

Dørvaktas forklaring ble støttet av flere vitner. Ett av vitnene så dessuten den dømte mannen plukke opp flaska fra et bord før han slo til. Retten mente til slutt at den tiltalte hadde oppkonstruert sin forklaring.

Retten mente det var flaks at mannen ikke hadde en mer alvorlig tiltale mot seg. De viser blant annet til at ett av kuttene var i nærheten av dørvaktas øye.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no