14. okt
KONGEKOKKER: Sverre Danielsen, Steffen Sætrevik, Christoffer Grahn, Karoline Gullhav, Kirill Kozhevnikov, Markus Mikalsen og Britt Cecilie Malterud er blant de som skal lage og servere mat til kongens selskap i Karasjok over helga.
 
Kokkelerer for kongen
Sju kokkeelever fra Kirkenes drar til Karasjok for å lage mat når kongen skal åpne Sametinget.

Publisert: 09.okt.2013 15:56
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Videregående-elevene Christoffer Grahn, Karoline Gullhav, Kirill Kozhevnikov, Markus Mikalsen, Britt Cecilie Malterud, Steffen Sætrevik og Sverre Danielsen er blant de som skal lage mat til de kongelige når de er på besøk i Karasjok tirsdag.
Da skal kong Harald åpne Sametinget, med kronprins Haakon til stede, og de sju kokke- og servitørelevene skal være med på matlagingen.
– Vi fikk vite om det nå på fredag. På mandag drar vi til Karasjok, og vi skal være der både tirsdag og onsdag, forteller Steffen og Sverre.
Akkurat nå går de i VG2-klassen på kokk- og servitørlinja på Kirkenes videregående skole.
Jon Furrevik, teamleder for kokke- og servitøravdelingen, forteller at de er begeistret også i lærer- og lederstaben.
– Vi er helt i hundre. Det er kjempeartig at elevene får være med på noe slik, sier han.

Press etter hvert

Hverken Sverre eller Steffen har laget mat til kongelige før, men Sverre har laget mat til statsministre før. Han var blant matbrigaden da Stoltenberg og Medvedev besøkte Kirkenes tidlig i sommer.
Elevene synes det er veldig spennende, men akkurat nå føler ikke Sverre presset så veldig.
– Nå som vi først har tatt oppgaven, føles det som en vanlig oppgave. Vi kjenner jo på oss at det er kongen vi skal lage mat til, så det blir nok litt mer press etter hvert, sier han.
- Men jeg tror vi tar det som det kommer, og vi tenker ikke så mye over det. Det blir som en vanlig dag.

Hemmelig meny

Elevene har ikke fått vite så mye om hvem de skal servere. Det er nemlig en del sikkerhetskrav rundt et kongelig besøk. De har fått vite hva de skal servere, men har ikke fått lov til å fortelle om hva det er eller hva programmet er. Så her er det prestisje.
– Vi har hørt fra noen som sier at de har servert statsministre. Da kan vi komme og si at ja, men vi har servert kongen, sier Britt Cecilie Malterud spøkefullt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no