9. des
VINNERE: Alf Ivar Torskangerpoll Johnsen, Britt Cecilie Malterud, Simone Johanne Johnsen og Nikita Vorobiev kunne juble på fredag.
 
Kokkelerte seg til seier
Alf Ivar, Britt Cecilie, Simone og Nikita vant første del av matkonkurranse. Nå venter nye utfordringer

Publisert: 06.okt.2014 16:10
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Satisfaction UB fra Kirkenes videregående skole ble årets vinner av Matuka.
Den årlige konkurransen samler matfag- og kokkeelever fra hele Øst-Finnmark for å konkurrere om å utvikle matretter basert på lokale råvarer. Seieren smakte spesielt godt for ungdomsbedriften daglige leder Britt Cecilie Malterud, som også var med på fjorårets konkurranse.
– Men da vant Alta, så det var ganske fint å vinne nå, synes hun.

Finnmarkspudding

Ungdomsbedriften fra Kirkenes imponerte dommerne med sine tre retter.
Forretten var kongekrabbewraps med sprø og knasende grønnsaker. Til hovedrett ble det mørbrad av reinsdyr servert på en seng av kremet jordskokk med rotgrønnsaker, hasselbackpoteter og soppsaus. Til dessert var det «Finnmarkspudding», altså surmelkspudding med rabarbracoulis og Øverliost.

– Forretten besto av friske og gode smaker, fulgt opp av en hovedrett med smaker som var fantastiske og avsluttet med en dessert som hadde fin kombinasjon av søtt og syrlig, i tillegg var desserten et fint skue for øyet, skriver juryen i sin vurdering.

Matrettene ble utviklet i løpet av tre dager i matfaglokalene til Vardø videregående skole. På fredag, i løpet av Kongekrabbefestivalen i Vadsø, ble vinneren kåret.
Satisfaction-gjengen hadde ikke problemer med å komme frem til menyen, da de mulige råvarene først lå på bordet.
– Vi fant ut hva vi likte, og så mikset vi det sammen. Utgangspunktet var jo å finne frem til smaker som ungdom kunne gå for, sier Britt Cecilie.

Videreutvikling

Satisfaction UB har imidlertid bare vunnet første del av konkurransen. Nå går alle ungdomsbedriftene i konkurransen, fra videregående skoler i både Vardø, Vadsø og Kirkenes, videre med å utvikle en av matrettene til et salgbart produkt.
Dette skal presenteres på Fylkesmessa i Alta i februar. Elevene i ungdomsbedriften har ennå ikke funnet ut hva de skal presentere der.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no