23. okt
INTERNASJONALT: Gunnar Caldwell fra USA gikk sammen med Rosita Simonsen fra Hesseng. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Kom fra USA for å dele ut bibler
Ungdom i Oppdrag fikk hjelp fra internasjonalt hold da de skulle dele ut bibler i Sør-Varanger.

Publisert: 07.okt.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

De siste dagene har lokale kristne og folk fra den kristne organisasjonen Ungdom i Oppdrag vært rundt om i Sør-Varanger for å dele ut gratis bibler. Søndag møtte vi to av deltakerne i prosjektet «Bibelen til alle» på Hesseng.

Gunnar Caldwell har kommet helt fra Colorado i USA for å hjelpe til med utdelingen. Med en ryggsekk full av nye bibler ble han med hessengværing Rosita Simonsen for å tilby dem til flere.

- Det er fem stykker fra USA som er med i gruppa her i Sør-Varanger. Vi har også folk fra Sveits, Nederland, Chile, India og Brasil. Lederen i organisasjonen er fra Canada, forteller Caldwell.

Ungdom i Oppdrag er en internasjonal organisasjon, kalt Youth with a Mission i engelskspråklige land. Caldwell har ikke vært med på noe liknende i Colorado, så han ble gladelig med til Norge for å hjelpe til.

Høflige

Gunnar Caldwell har opplevd at folk er høflige selv når de sier nei takk til biblene. De som tar imot er gjerne glade for det.

- De virker veldig begeistret. Det får meg til å smile, sier han.

Det fikk SVA se i ett av husene som utdelerne var innom. Utdelerne merket likevel at mange rett og slett ikke var hjemme denne helga. De har likevel fremdeles muligheten.

- Vi legger et ark i postkassen med kontaktinfo, så kan folk ringe, og vi kommer med bibel til dem, sier Rosita Simonsen.

Simonsen er med i en av de lokale kristne fellesskapene, og syntes det var bra å bli med på å dele ut bibler.

- Bibelen er jo ikke det første som kjøpes i bokhandelen. Nå går vi fra dør til dør, så har folk i hvert fall fått tilbudet, sier hun.

Bibelprosjektet er heller ikke bare rettet mot ikke-kristne. Boka som deles ut er nemlig en nyere variant med forklaringer, temasider og mer. Så selv om kristne gjerne har en bibel fra før av, mener Simonsen at den likevel kan være interessant for dem.

- Og så vet man aldri. Noen leser Bibelen bare for å se hva som står der, og da kan de bli frelst, legger hun til med et smil.

Omtrent halvparten

Odd Markus Punsvik er en av prosjektlederne for «Bibelen til alle» i Øst-Finnmark. Han forteller at omtrent halvparten av de som er hjemme i Sør-Varanger har tatt imot når de har fått besøk av utdelerne. I omtrent en tredjedel av husene har ingen svart på døra, noe som gjerne betyr at folk ikke er hjemme.

- Men flere har tydelig planer for å bruke biblene. En kom springende etter for å få en russisk utgave til kona, forteller Punsvik.

Ungdom i Oppdrag har forskjellige folk ute på forskjellige steder.

- De som er her i Sør-Varanger, holder seg gjerne her, sier han.

Det har kommet folk både fra Russland og fra flere deler av Norge for å dele ut bibler i Sør-Varanger. Medlemmer i Ungdom i Oppdrag har spredt seg ut over hele Finnmark nå for tiden, da «Bibelen til alle» dreier seg om å tilby en bibel til hver husstand i fylket.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no