23. okt
VELVILLIGE: Full sal på Grendehuset i Neiden der folket stilte velvillig opp som informanter om utmarksbruk i gamle dager. (Foto Rolf Arvola)
 
Kommisjon møtte fullt hus
Rettigheter i Sør-Varanger står på Finnmarkskommisjonens arbeidsliste for de nærmeste årene.

Publisert: 19.nov.2014 19:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Startskuddet gikk i Neiden forleden der nærmere 50 personer møtte opp for å bli informert om kommisjonens arbeid. Det er en langdryg prosess som står for døra, og arbeidet omfatter flere trinn.

Folkemøtet i Neiden var i så måte første ledd i arbeidet der folk ble invitert til å melde seg på som informanter om gamle dagers bruk av utmarka . Hele 41 personer meldte seg på som etterhvert vil bli kontaktet for å fortelle om utmarksaktivitetene i området.

Når Neiden ble valgt som startsted for innhenting av gamle dagers bruk av utmarksområdene, skyldes det i hovedsak aldersammensetningen siden kommisjonen i første rekke ville ha opplysninger fra tida før, rundt og etter krigsårene. Neidenelva vil ikke bli omfattet av kommisjonens arbeid siden elva er unntatt i denne prosessen. Hva som vil skje med Munkelva og Klokkerelva, ble ikke reist i denne omgang. Neiden Helselag sørget for nystekte vafler, kaffe og kaker.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no