14. okt
KOMMUNALSJEF: Arnulf Ingerøyen er kommunalsjef med andvar for blant annet barnevernet. Han sier at innleide firmaer koster en del, men at summen ikke er avskrekkende. (Arkivfoto: Yngve Grønvik)
 
Kommunalsjef: – Det er klart det går en del penger, men vi har ikke noe valg
Etter to måneder er private barnevernselskaper fortsatt tilstede for å bistå barneverntjenesten. Kommunalsjef Arnulf Ingerøyen er forsatt ordknapp om både omfanget og kostnadene knyttet til bruken.

Publisert: 12.mai.2017 09:13
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Siden februar har private barneverntjenester vært engasjert i barnevernet, ifølge kommunalsjef for oppvekst og kultur Arnulf Ingerøyen. De har vært hyret inn i den akutte krisen tjenesten har vært inne i med høyt sykefravær, avvik og mulige lovbrudd.

BAKGRUNN: http://sva.no/nyheter/atte-av-ti-barnevernsansatte-sykemeldte/19.7288" target="_blank">Åtte av ti barnevernansatte sykmeldte

- En del penger

Flere ganger har SVA forsøkt å få svar på omfanget og kostnadene knyttet til bruken av disse private barneverntjenestene som kommunen har benyttet seg av under den alvorlige situasjonen barnevernet har befunnet seg i. Kommunen har vært ordknappe.

Men tatt selskapene sine konkurransefortrinn i betraktning, så ønsker ikke kommunalsjef Ingerøyen å gå direkte inn på kostnadene. Han er også knapp om bruken av de innleide konsulentene. Men på spørsmål om å gi et anslag svarer han følgende:

- Det er klart det går en del penger, men vi har ikke noe valg. Vi må ha en forsvarlig barneverntjeneste, og det er det som er prioriteten til kommunen. Det kommer en regning, men det vil ikke være så avskrekkende. At det er et femsifret eller sekssifret beløp kan det kanskje være, men det er ikke stort. Jeg tror ikke vi har bikket 200 000 kroner en gang, så det er ikke ille, sier han.

Les også: Barnevernet blir granskes etter påstand om staff av varsler.

Fortsatt tilstede

Ifølge kommunalsjef Ingerøyen er selskapene fortsatt tilstede og bidrar i barneverntjenesten. Tidligere har kommunalsjefen bekreftet at det dreier seg om selskapene Connexa barnevern som sammen med Gerdts-Andresen konsulenttjenester som hjelper dem. Totalt skal det være tre konsulenter som bidrar i arbeidet til barneverntjenesten fra de oppgitte firmaene.

- De eksterne firmaene er fortsatt tilstede, og har vært det siden en gang i februar. Samtidig er noen av de ansatte gradvis på vei tilbake i jobb, i alt fra 20 til 40 prosent stillinger. Vi jobber med sykmelding-oppfølgning, og legger til rette for tilpasset arbeid for dem som er på vei tilbake, sier han.

Da SVA snakket med kommunalsjefen onsdag kunne han ikke på stående fot bekrefte i detalj hvor mange som på nåværende tidspunkt fortsatt er sykmeldte. For noen uker siden hevdet verneombud May-Grethe Monsen at situasjonen var uendret.

Bidrar til alt

Selskapene har siden de kom for to måneder siden bidratt til alt av barneverntjenesten sine oppgaver, ifølge kommunalsjefen.

- De er daglig tilstede. De bor jo ikke her, så det er klart at de reiser og kommer tilbake. Men følger opp alt. Det er enhetsleder Elsa sitt ansvar som enhetsleder å sørge for at arbeidet blir gjort, så de innleide konsulentene skal bidra med alt fra bekymringsmeldinger til undersøkelsessaker, sier kommunalsjefen.

I et brev fra enhetsleder i barnevernet Elsa Sofie Marthiniussen som SVA har fått innsyn i, kommet det frem at kommunen måtte vente noe før firmaene var på plass. De aktuelle firmaene ble til slutt valgt etter hvor tidlig de kunne starte, og etter hvilke firmaer som kunne tilby de beste avtalene både i forhold til fag og økonomi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no