14. okt
BEKLAGER: Rallarn Pub kan flytte bøtta tilbake til inngangsdøra. Kommunen beklager misvisende formulering. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Kommunen beklager til utestedene
Var litt for streng.

Publisert: 12.sep.2014 10:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Servicekontoret ved Sør-Varanger kommune har sendt ut en beklagelse til utestedene i kommunen. De har nemlig tatt litt for hardt i når de har sagt at det ikke er lov å røyke ved inngangspartiene.

Misvisende

«Forbudet mot utendørs røyking ved inngangspartier gjelder utelukkende offentlige virksomheter, samt private og offentlige helseinstitusjoner», heter det i brevet fra kommunen.

Der beklager de at de har formulert seg misvisende når det gjelder røyking ved inngangspartiene, og legger til at merknader som skjenkestedene har fått ved siste kontroll ikke vil føre til sanksjoner når det gjelder røyking utendørs.

Problematisk

I torsdagsavisa fortalte noen eiere av utesteder i Sør-Varanger om hvordan de hadde flyttet på askebegere utenfor inngangspartiene, men at de syntes det var problematisk.

Pål Riise på Ofelas lurte på om man måtte jage bort folk som ikke var gjester, men som røyket utenfor inngangen, og Eva Vehusheia på Havna Pub var bekymret for folkeansamlinger og bråk utenfor deres kontroll hvis røykestedet skulle flyttes bort fra inngangen. Nå kan de altså flytte askebegrene tilbake.

Innendørs

I brevet presiseres det at forbudet mot innendørs røyking gjelder alle lokaler og transportmidler hvor allmennheten har adgang, også serveringssteder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no