21. jan
20 års drift: Selskapet mener det er mulig med 20-års drift.
 
Kommunen ber om utsatt høringsfrist

Publisert: 04.mai.2018 12:56
Oppdatert: 04.mai.2018 14:36

Sør-Varanger kommune ber Direktoratet for mineralforvaltning om utsatt høringsfrist på søknad om driftskonsesjon til Sydvaranger AS.

Høringsfristen utløper den 14. mai. Kommunen har i brev til direktoratet bedt om utsatt frist til 25. mai.

«Det settes opp ekstraordinært kommunestyremøte for behandling av saken den 23. mai. I tillegg skal den behandles i Utvalg for plan og samferdsel og i Formannskapet», skriver kommunen om årsaken.

I vurderingen om konsesjon skal direktoratet blant annet vurdere verdiskapning for næringsliv, innvirkning på omgivelsene, miljø, planer for etterbruk og samisk kultur. I tillegg er det krav til driftsplan og økonomisk sikkerhetsstillelse for sikring og opprydning etter endt drift.

«I vurderingen legger vi (DMF) vekt på om søkeren er «skikket» til å utvinne forekomsten. Det vil si om prosjektet fremstår som økonomisk gjennomførbart, om søkeren har tilstrekkelig kompetanse og om det legges opp til bergfaglig forsvarlig drift av forekomsten», skriver DMF.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no