20. okt
 
Kommunen innfører snø-bøter
Beboere ved krysset mellom Øyjordveien og Nosteveien på Sandnes risikerer å måtte punge ut til kommunen ved store snøfall.

Publisert: 13.mar.2013 17:29
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Når det har kommet mye snø, har de benyttet seg av et ubrukt område utenfor krysset til å dumpe snø etter brøyting foran eiendommer. Men nå har kommunen satt opp et skilt som sier at privatpersoner vil bli fakturert dersom dette gjøres. «Snødeponering forbudt. Overtredelse vil bli fakturert», heter det på det nye skiltet som kommunen nå har satt opp.

Oppgitt

I nabolaget er de oppgitt over kommunens utspill. De vet ikke hvor de nå skal gjøre av den overflødige snøen.
Torbjørn Winther er en av beboerne i gata, som av og til har skuffet snø inn på området når det har lavet ned som verst.
– Først fyller vi igjen hagen og andre ledige steder på tomta, og når det går fullt, har vi benyttet oss av området. Som du ser, så er det ikke plass til mer snø på tomta mi, så hvis det kommer mer nå, må jeg leie traktor og få det kjørt vekk, sier han. Winther poengterer at det er kommunen selv som lager de store snøhaugene som danner seg der og ser ikke problemet med at de som bor der, benytter seg av området innimellom.
– Det har aldri vært problemer før, påpeker han. Andre avisa har snakket med, poengterer at det også er veldig trangt mellom husene i området.

For mye

Det er FDV-sjef, Ivar Kaski som har fått satt opp skiltet, etter meldinger fra folk om at krysset var å anse som trafikkfarlig i og med at mengden ble såpass stor, og at barn lekte der helt i kant med veien.
– Det ble lagt for mye snø i krysset, og når vi da fikk meldinger fra folk om at det kunne oppstå trafikkfarlige situasjoner, valgte vi å sette opp skiltet, forteller han til avisa.
– Men kommunen dumper jo selv snø på det aktuelle området?
– Ja, men vi legger det ikke slik at det blir trafikkfarlig. Folk må ta ansvar for snøen, og det kan ikke bli en kommunal utgift å fjerne snø fra private, men nå har det kanskje også vært mer snø denne vinteren enn de seneste årene.

Ikke politi

FDV-sjefen er imidlertid klar på at kommunen ikke skal leke politi, men at de vil reagere dersom de ser at det foregår snødumping.
– Da vil vedkommende bli fakturert for den kostnaden kommunen må betale i bortkjøring, opplyser han.
Men det er ikke bare på Sandnes at dette er et problem, også andre steder dumpes det snø av private som blir liggende der den ikke skal. Kaski er klar på at man også vil ta tak andre steder.
– Det vil nok kunne komme opp skilt på flere slike steder ja, bekrefter han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no