6. des
FORSØPLING: Sør-Varanger kommune kan søke om midler til opprydding av plast-søppel gjennom Finnmark friluftsråd. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Kommunen kan ikke søke på søppeltilskudd
Sør-Varanger kommune kan ikke søke på tilskudd som går på plastforsøpling i strandsonen.

Publisert: 13.mar.2017 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Dette kommer i et brev rådmann Nina Bordi Øvergaard og miljøvernrådgiver Trygve Sarajärvi har sendt til Sør-Varanger Høyre. Partiet ville at kommunen skulle søke på tilskudd til marin opprydding, spesielt plast som ligger på norske strender, en oppryddingsaksjon som er landsomfattende.

Friluftsråd

- Kommunen kan ikke søke på denne tilskuddsordningen direkte, men vi er tilsluttet Finnmark friluftsråd som kan søke om midler direkte fra Miljødirektoratets pott. Finnmark friluftsråd søker i år Miljødirektoratet om midler for strandrydding og marin forsøpling. Som medlemskommune i Finnmark friluftsråd vil dermed Sør-Varanger kommune være iberegnet disse midlene dersom vi er interessert, heter det i brevet.

Utlyste midler fra Miljødirektoratet er i år 35 millioner kroner. Fordelt på 19 friluftsråd vil dette innebære at Finnmark friluftsråd vil komme i betraktning av rundt to millioner kroner som fordeles på de av våre 18 medlemskommuner med strandlinje, og som har interesse for å være med i år. Sør-Varanger kommune har sagt seg interessert og vil dermed være med på en fordeling av midlene.

- Vi har videre takket ja til restmidler fra i fjor til undervisningsopplegg i skoler med tanke på marin forsøpling, heter det i brevet.

Skoler, lag og foreninger

Sør-Varanger kommune ønsker å bruke midlene til skoler og lag og foreninger som kan gjøre en innsats med strandrydding og marin forsøpling. Midlene vil kunne brukes til transport, innlevering, servering og honorar. Organisering innad i kommunen rettet mot skoler, lag og foreninger, vil skje i regi av Finnmark friluftsråd og kommunen.

- Selv om kommuner ikke kan søke direkte på denne ordningen, så kan kommunale eller interkommunale foretak søke. Vi vil derfor kontakte Øfas med forespørsel om de har søkt eller vil søke tilskudd i år. For dem vil det jo være transport av innsamlet avfall til godkjent mottak som vil være aktuelt, sier rådmann

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no