21. okt
FORNØYD: Både ordfører Rune Rafaelsen og rådmann Nina Bordi Øvergaard er veldig godt fornøyd med kommunens årsregnskap for 2016. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Kommunen med 16,7 millioner kroner pluss
Sør-Varanger kommunes driftsregnskap for 2016 er gjort opp med et overskudd på 16,7 millioner kroner. - Vårt bevisste arbeid på økonomien bærer frukter, sier ordfører Rune Rafaelsen.

Publisert: 20.feb.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Det netto driftsresultatet er på 13,7 millioner kroner, noe som utgjør 1,43 prosent av brutto driftsinntekter. Resultatet kommer som følge av høyere frie inntekter gjennom skatt og inntektsutjevning og lavere pensjonskostnad. Enhetenes budsjettdisiplin og fokus på å bremse kostnadsveksten er medvirkende til det positive resultatet, heter det i en pressemelding fra kommuneadministrasjonen på rådhuset.

Fornøyd rådmann

Rådmann Nina Bordi Øvergaard er - naturlig nok - svært fornøyd med det gode regnskapsresultatet.

- Vi har jobbet godt gjennom hele året og hatt høyt fokus på økonomistyring. Jeg er stolt over innsatsen ledere og medarbeidere i kommunen har lagt ned i 2016, sier rådmann Nina Bordi Øvergaard. 

Ordfører Rafaelsen følger på.

- Vi har en administrasjon som har gjort en helt fantastisk jobb for å legge grunnlaget for det positive resultatet for Sør-Varanger kommune, sier Rafaelsen.

- Ja, det er klart at jeg og vi også har en god del av æren for det gode resultatet. Det er ikke å legge skjul på det. Sør-Varangers befolkning brukte stemmeretten sin rett ved siste valg, sier ordføreren.

Revisjon

Regnskapet for fjoråret ble avsluttet innen fristen 15. februar 2017, og oversendt revisjonen. Revisjonen skal avgi revisjonsberetning innen 15. april.

Tallenes klare er følgende; årsregnskapet for 2016 er gjort opp med et regnskapsmessig overskudd (mindreforbruk) på 16 741 145 kroner. Driftsregnskapet viser et netto driftsresultat på 13,7 millioner kroner, noe som utgjør 1.43 prosent av brutto driftsinntekter. Tilsvarende tall for 2015 var 3,76 millioner kroner og 0,5 prosent av brutto driftsinntekter. Resultatet framkommer som følge av høyere frie inntekter i form av skatt og inntektsutjevning og lavere pensjonskostnad enn budsjettert. I pressemeldingen fra rådmannen heter det at kommunen har dekket gjenstående tidligere års underskudd. Investeringsregnskapet er gjort opp i balanse. Investeringene i 2016 var på 50,8 millioner kroner hvorav 36,5 millioner kroner var lånefinansiert.

Gjeld

Sør-Varanger kommune har ved utgangen av 2016 en samlet langsiktig gjeld på 1,174 milliarder kroner, inklusiv lån for videre utlån (startlån). Lånegjelden tilsvarer 115 000 kroner pr innbygger, noe som er høyt sammenlignet med resten av landet. Sør-Varanger kommune planlegger flere store investeringer de kommende årene, og videre fokus på god ressursutnyttelse og kostnadskontroll vil være avgjørende for en sunn kommuneøkonomi.

- Ytterligere informasjon og detaljer om regnskapet vil bli gitt i førstkommende formannskap 8 mars, sier rådmann Bordi Øvergaard.

Til fond

Ordfører Rafaelsen er ikke like bekymret for Sør-Varanger kommunes enorme lånegjeld slik som opposisjonen er. Han mener det gode plussresultatet legger grunnlaget for å forbedre kommuneøkonomien.

- Vi har kontroll. Det gode årsresultatet for fjoråret viser at vi har satt inn den rette medisinen. Igjen fortjener våre mange drivende flinke kommunale medarbeider all ros de kan få. De har gjort og gjør en kjempejobb hver eneste dag og har hver og en sin del av æren for dette gode resultatet for Sør-Varanger kommune. Nå skal vi bygge videre på dette og komme videre med gode resultater i årene som kommer også, sier Rune Rafaelsen.

- De overføres til investeringsfondene, sier ordføreren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no