12. des
MATLEVERING: Yngve Hamborg i brannvesenet henter mat fra Wesselborgen til andre kommuneinstitusjoner i 2014. Til neste år blir det matlevering i enda større grad.
 
Kommunen og sykehuset sammen om kjøkken
Kirkenes Storkjøkken AS skal ordne mat til både sykehus og sykehjem.

Publisert: 02.mar.2016 15:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Kommunen har sett på mulighetene for å utvide sentralkjøkkenet på Wesselborgen sykehjem, men det viser seg å være kostbart.

Samtidig er det nye sykehuset på Skytterhusfjellet i ferd med å settes sammen, og der kommer et flunkende nytt kjøkken på plass.

Nå er Sør-Varanger kommune og Finnmarkssykehuset i god gang med å sette i stand et samarbeid om matlevering. De har utarbeidet et beslutningsgrunnlag for bedriften Kirkenes Storkjøkken AS, som de planlegger å etablere i løpet av vinteren eller våren.

– Det er tenkt at dette AS'et skal besørge matleveranse internt til avdelingene på sykehuset, til sykehuskantine og til Sør-Varanger kommunes aldershjem, hjemmeboende og eldresenter, står det i beslutningsgrunnlaget.

Så langt er tanken at alle ansatte fra fra sykehuskjøkkenet og fra Wesselborgen-kjøkkenet skal overdras til Kirkenes Storkjøkken. Totalt skal det bli 15,6 ansatte, inkludert en kjøkkensjef, en lærling og en daglig leder.

Klart til 2017

Økonomisjef Svanhild Apeland Lande i Sør-Varanger kommune forteller at en samarbeidsgruppe mellom kommunen og Finnmarkssykehuset har jobbet med saken i et halvt år allerede. De har fått godkjenning fra kommunestyret, og neste steg er å velge representanter fra kommunen og Finnmarkssykehuset til et midlertidig styre for firmaet.

– Når styremedlemmene er klare, meldes selskapet inn til Brønnøysundregisteret. Det er gjort et grundig og godt arbeid, og vi er så ajour som vi kan bli akkurat nå, sier Lande.

Dette nye styret skal så gå i gang med å forberede selskapet, finne daglig leder og en hel del annet. Firmaet skal være klart til å testkjøre et samlet kjøkken så snart det nye sykehuset har åpnet dørene.

– Det nye aksjeselskapet skal ha alt organisatorisk på plass innen 1. januar 2017. Når kjøkkenet setter i gang, er det planlagt testkjøring i én til to måneder, sier Lande.

Drift som normalt

Fram til da vil kjøkkendriften gå som normalt på både Kirkenes sykehus og Wesselborgen.
– Kirkenes sykehus skal produsere mat til sine, og vi fortsetter å drifte vårt kjøkken, slår Lande fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no