21. okt
UAVHENGIG: Fire kommuner i Øst-Finnmark planlegger ny helikopterbase sammen med fylkeskommunen uavhengig av Lundins bygging av en slik base, sier konstituert samferdselssjef, Erik Selmer. (Arkivfoto).
 
Kommuner planlegger permanent base
Oljeselskapet Lundin bygger en helikopterbase i Kirkenes. Uavhengig av dette møttes fire kommuner i Øst-Finnmark fredag for å diskutere en framtidig, permanent base.

Publisert: 13.mar.2015 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Det var under årsmøtet i Petro Arctic i Hammerfest denne uken at Lundins mann i Nord-Norge, Geir Bjarne Larssen, orienterte om planene om helikopterbase i Kirkenes. Oljeselskapet skal bore en brønn rett utenfor Varangerhalvøya i siste kvartal i år. Brønnen ligger ifølge iFinnmark helt inntil området som nå er utlyst i 23. runden. På grunn av avstandene er det allerede besluttet at det vil bli en base for et SAR-helikopter. Det skal stasjoneres i Kirkenes.

Basemøte

Fredag møttes representanter fra kommunene Sør-Varanger, Vardø, Båtsfjord og Berlevåg, Avinor, oljeselskapene og involverte politikere og administrasjon til informasjonsmøte i fylkeshuset i Vadsø for å diskutere en framtidig helikopterbase i Øst-Finnmark.

- Vi har invitert de kommunene som har signalisert at det er naturlig å huse en helikopterbase, sier konstituert samferdselsminister Eirik Selmer.

Geir Seljeseth i Norsk olje og gass vil snakke om aktiviteter utenfor finnmarkskysten, som grunnlag for helikopterbase. Statoils Erik Hamremoen leder helikopterutvalget i Norsk olje og gass og vil snakke om oljeindustriens behov for en helikopterbase i Øst-Finnmark. Distriktssjef Per Lillemark i Avinor snakker om faglige kriterier for etablering av helikopterbase. Etter dette vil hver av de fire kommunene ha ti minutters innspill om emnet.

Ingen innvirkning

- Nei, i utgangspunktet ikke. Nå kjenner jeg bare oljeselskapets bygging av en slik helikopterbase fra media, men her er det snakk om en base kun til bruk for Lundin. Det vi snakker om, og diskuterer, er en permanent og fleksibel helikopterbase for Øst-Finnmark, sier Selmer.

Han sier at målet med møtet var å gi fylkeskommunen og de involverte kommunene oppdatert kunnskap om prosessen rundt etableringen av helikopterbase og å gi informasjon fra kommunene til Avinor og petroleumsnæringen.

Avinor vil kommende torsdag gjennomføre sitt møte om framtidig lufthavnstruktur. Det skjer i Vadsø.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no