20. okt
BØSSEKLARE: Sofie Emilie Nilsen, Lillian Persen og Sarah Schistad er blant konfirmantene som stiller opp på tirsdag. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Konfirmanter kommer på døra
Årets fasteaksjon nærmer seg. Og aksjonen trenger fremdeles flere bøssebærere.

Publisert: 22.mar.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

På tirsdag er det fint om befolkningen rundt om i Sør-Varanger har kontanter klare i pengeboka. Da kommer årets konfirmantkull på dørene, for å samle inn penger til årets fasteaksjon.

Denne aksjonen går til Kirkens Nødhjelp, som skal bruke de innsamlede pengene til å bistå når vann skaper kriser. Enten ved at vannet mangler i en tørke, eller når vannet ødelegger og blir forurenset av en flom eller tsunami.

- Både for mye vann og for lite vann er et problem. Med 200 kroner sikrer man ett menneske tilgang til rent vann, sier menighetspedagog Kathrine Jahre.

Det er en tradisjon at konfirmantene er med på innsamlingen hvert år. Årets kull skal også undervise om Kirkens Nødhjelp og fasteaksjonen i et møte på lørdag.

- Da vil regionlederen i Kirkens Nødhjelp, Hilda Kristine Hansen, møte opp. Også koordinator for aksjonen, Kjersti Kvammen, jeg, soknepresten og tre ungdomsledere vil være med, sier Jahre.

Selv om hele årets konfirmantkull tar med seg bøsser, trenger aksjonen flere bøssebærere.

- Vi har særlig mange roder igjen i Kirkenes, påpeker menighetspedagogen.

Konfirmantene SVA har snakket med håper på godt vær på tirsdag.

- Men man stiller jo opp uansett, sier Sarah Schistad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no