7. des
KONGEFISKER: Veijo Huotari vant laksefestivalen i Neiden for fjerde gang. Han har en vandrepokal og er nå godt i gang med å vinne sin andre.
 
Kongen av Neiden-elva
I fjor fikk Veijo Huotari pokalen i laksefestivalen i Neiden til odel og eie. Lørdag tok han sitt første napp i ny pokal.

Publisert: 06.jul.2014 19:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Alt lå til rette for en fantastisk laksefestival. Vannstanden var perfekt og vanntemperaturen var perfekt. Når også laksefisket har vært brukbart i elva siden åpningen 1. juni, så var det ingen grunn til å tvile på at festivalen ble den festen den er hvert år for norske og finske laksefiskere.

Men så var det denne Veijo Huotari da. Festivalen var knapt blåst i gang, da han fikk det første av flere napp for dagen. Og det var ikke hvilken som helst rugg som kom opp. Godlaksen på drøye ti kilo viste seg da også å være vinnerlaksen.

Snittvekta på laksen som er tatt så langt denne laksefiskesesongen har også vært bra; 4,5 kilo. Som vanlig ble det konkurrert i en fluesone, strandsone og en båtsone.

Men det var ikke bare laksefiskerne som fikk sitt i Neiden denne helgen. Både de turglade og de som ville handle på marked hadde noe å se fram til i Neiden.

Les mer om aktivitetene i Neiden i tirsdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no