12. nov
SAMLET: Slik så det ut på Samfundshuset klokken 15, etter et informasjonsmøte for foreningsmedlemmer. Til venstre er LOs distriktssekretær Bjørn Johansen.
 
Konkurshjelp på Samfundshuset
De organiserte i Sydvaranger får hjelp i Kirkenes sentrum.

Publisert: 18.nov.2015 16:22
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Onsdag klokken 14 åpnet Samfundshuset for ansatte på Sydvaranger som var rammet av konkursen, og som er organiserte i Nordens Klippe eller LO. Nordens Klippe gikk sammen med LO Finnmark, Nav Sør-Varanger, Sparebank1 og Avdeling 9 i Arbeidsmandsforbundet for å sette i stand en møteplass der.

I tillegg til mulighetene for å ta en kopp kaffe og prate sammen, er det lagt opp til at tillitsvalgte og representanter fra Nav og Sparebank1 skal være på plass ut over uken.

De skal hjelpe med å utfylle dagpengesøknader, lønnsgarantikrav, søknader om enkeltvedtak om utdanning og arbeidsledighet på Nav, økonomisk rådgivning og annet. Disse skal være på plass fra torsdag og utover.

Møteplassen kommer til å være åpen fra 9 på morgenen til 21 på kvelden, fra og med torsdag.

– Den blir åpen så lenge det er behov, forteller Henning Bråten i Nordens Klippe.

Han forsikrer at det finnes hjelpemidler også for de som ikke er organiserte.

– Nav har kontor blant annet på innkrevingssentralen. Alle skal få hjelp, forskjellen er bare hvor de får hjelp fra, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no