7. des
Nyrud politistasjon
 
Kontrollerer uønsket Pasvik-gran

Publisert: 23.apr.2018 12:46
Oppdatert: 26.apr.2018 17:20

Den norske grana skal ikke være i Pasvik naturreservat. Til høsten skal Fylkesmannen sørge for at siste rest er fjernet.

En rapport fra WWF Norge, Sabima, Naturvernforbundet og Norsk Botanisk Forening viser at det er uønskede treslag i vernede områder på 168 steder over hele landet. NRK siterte først rapporten, som ble sluppet i april.

Det eneste registrerte problemstedet i Finnmark er i Pasvik. Overingeniør Stine Emilie Nøding Hansen i miljøavdelinga i Fylkesmannen i Finnmark forteller at det er norsk gran som har vært plantet ved Nyrud politistasjon i Pasvik naturreservat.

– Den har blitt fjernet de siste tre-fire årene. Både treet og rotskuddene. Til høsten blir det etterkontroll for å se etter eventuelle grønne barnåler, forteller hun.

WWF mener det sannsynligvis finnes flere områder med uønskede trær enn rapporten viser, i hele landet. Det som nevnes i rapporten er kun det som er registrert offentlig.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no