15. okt
TUBA: Jan Arne Karlsen jobber som messingblåselærer på kulturskolen i Sør Varanger og imponerte stor som solist på tuba. Foto: Jørn Fossmo
 
Korpsmusikk fra fem korps hele helga
For åttende året samles korpsmusikanter fra Øst-Finnmark, unge som gamle, til musikkseminar, denne helgen på Kirkenes skole.

Publisert: 18.jan.2017 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Rundt 80 musikanter fra Kirkenes Hornmusikk, Pasvik Ungdomskorps, Vadsø Skolekorps, Kirkenes Skolekorps og Vestre Jakobselv Skolekorps har øvd i tre dager i helga. Søndag ettermiddag avsluttet korpsmusikantene seminaret med en times konsert i auditoriet på Kirkenes skole. I salen satt over 100 forventningsfulle publikummere.

Nestleder i Kirkenes Hornmusikk, Kenneth Warelius, forteller at hensikten med slike seminar er å blande de unge med de mer rutinerte slik at de yngste skal lære mer og få litt mer innsikt i korpsmusikken. Og forhåpentligvis vil flere unge forsette å spille i korps, også som voksen.

- Så er det svært sosialt. De unge får treffe andre medmusikanter, både like gamle og eldre. De oppdager ar det ikke er så farlig å legge lista høyt musikalt fordi de vil få god hjelp av de mer rutinerte korpsmusikkerne, sier Warelius.

Solist dro Deep Purple

De aller yngste korpsmusikantene på fra åtte til ti år åpnet konserten med tre melodier, med blant annet et tema fra Star War. Dirigent var Jan Hofseth som jobber på kulturskolen i Vadsø.

Deretter var de eldre sin tur sammen de største barna. Storkorpset ble ledet av dirigent Jan Stapnes som også holder til i Vadsø. På repertoiret sitt hadde de blant annet jazz og et stykke fra Kong Arthur som var skrevet spesielt for korpsmusikk.

To solister fikk presentert seg. Jan Arne Karlsen på tuba imponerte og fikk latteren fram blant publikum, spesielt da han dro til med Deep Purples «Smoke on the Water».

Også 15 år gamle Matnev Schetnev på xylofon høster stor applaus fra salen.

70 år i spennvidde

Warelius understreker at slike seminar er inspirende og krevende. Korpsene øver mye i løpet av seminaret. Og det alltid utfordrende og lærerikt å treffe nye dirigenter.

Denne ganget var dirigentene hentet lokalt, men tidligere har de hentet dirigenter sørfra eller fra andre steder i Nord Norge.

- Vi mer erfarne syns det er morsomt å samarbeide med yngre aldersgrupper. Det var nok 70 år i spennvidde blant deltakerne på årets seminar.

- Korpsmusikk kan en ha som hobby selv om en har passert 70 år, legger han til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no