10. des
FJERNET: Ti dager etter at fiskesesongen startet i Neiden bestemte Vegvesenet at fyllingene ved siden av veien ikke fungerte etter hensikten og fikk dem fjernet. (Foto: Stein Tore Sivertsen)
 
Kortvarig løsning for fotgjengerne
- Turister og fiskere som parkerer ved Neidenbrua har vært et problem om sommeren. Men hvorfor fjerne løsninga på problemet etter bare ti dager, spør Stein Tore Sivertsen.

Publisert: 22.jun.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

- Det har vært mange nestenulykker her, sier Sivertsen.

- Men senhøsten 2014 valgte Veivesenet og fylle ut grøfta på øst- og vestsiden av brua. Meningen var at fotgjengere skulle bruke det utfylte området, forteller han.

Farlig område

Det utfylte området ble også brukt av turister og fiskere som parkerte bilene sine her.

- Bare ti dager etter at fiskesesongen startet valgte Vegvesenet å fjerne alle massen på grunn av feil bruk av det utfylte området. Likevel var trafikkbildet mye mer trafikksikkert enn det noe gang har vært ved Neiden bru de ti dagene prosjektet eksisterte. Bilene var nå parkert utenfor veien, og fiskere og fotgjengere hadde en plass utenfor veibanen å oppholde seg når det var trafikk, sier Sivertsen.

Han mener at når massen nå er fjernet er man tilbake til et trafikkbilde som utgjør en mye høyere risiko for trafikkulykker.

- Fungerte ikke

Byggeleder Bjørn Erik Thorsen i Vegvesenet sier at utbedringen ikke fungerte etter hensikten.

- I forbindelse med utbedring av avkjørsler og utvidelse og utbedring av eksisterende rekkverk i Neiden i vår, ville vi prøve å tilrettelegge bedre for gående ved Neiden bru. Det viste seg at dette ikke fungerte etter hensikten, da bilistene tok i bruk de ekstra arealene som parkeringsplass, også midt i krysset. Dermed ble trafikkbildet enda mer uoversiktlig, sier Thorsen.

Løsgrus

Han sier at de også registrerte at tyngre kjøretøy kuttet svingen på sin tur ned fra Finland mot Kirkenes, og at løsgrus ble kastet ut i kjørebanen, noe som spesielt er til fare for motorsyklister.

- Derfor måtte vi fjerne massene som var lagt ut og gå tilbake til ordinære grøfter for å unngå parkering på disse arealene. En bedre tilrettelegging for fotgjengere ved Neidenbrua vil kreve planlegging av mer omfattende og kostnadskrevende tiltak, sier Bjørn Erik Thorsen.

Forbudsskilt

Stein Tore Sivertsen mener Vegvesenet kunne satt opp parkering forbudt-skilt før turistsesongen startet, slik at man kunne fått en realistisk prøveperiode.

- Hvordan skulle de sjåførene som benyttet seg av det utfylte området til parkering vite at det var forbeholdt fotgjengere når det ikke var skiltet med parkering forbudt, sier han.

- Og hva ble prislappen for skattebetalerne for dette, legger han til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no