7. des
TRIVES: Det er bra å bo i Kirkenes, mener 15-åringene Vladik Berg og Benedicte Johansen. (Begge foto Maiya Syrstad jerijervi)
 
Koser seg i sommerferien
Å være ung i sommerferien i Kirkenes går helt fint, mener 15-åringene Vladik Berg og Benedicte Johansen, og 17 år gamle Nikita Vorobjov. Nå ser de frem til høsten.

Publisert: 09.aug.2014 16:56
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Ferien er ikke enda over for ungdommen i Sør-Varanger, og Nikita Vorobjov (17) nyter den mens han kan. Til tross for en hektisk hverdag som servitør på Thon Hotel Kirkenes, har han klart å nyte sola med venner, bading og grilling, selv om han skulle ønske det var litt kjøligere. Spesielt i arbeidstiden. Persiennene funker ikke på det optimale kan han avsløre, og da er det ekstra kjipt å jobbe med full uniform i sommersola.

- Jeg trives likevel veldig på Thon, det er utrolig mange nye mennesker med opplevelser forskjellig fra mine. Jeg snakket for eksempel med en fra New York forrige uke. Kollegaene kan jeg også skryte masse av, jeg får mye motivasjon fra dem, sier han.

Gleder seg

Nikita skal begynne sitt andre år på videregående skole i Kirkenes på kokk og servitør-linja til høsten.

-  Jeg ser veldig frem til det nye skoleåret, det er masse igjen å lære. Jeg håper på å få være utplassert en del, slik at jeg kan bli vant til arbeidslivet enda mer, legger han til.

Reist mye

Ungdomsskoleelevene Vladik Berg (15) og Benedicte Johansen (15) har tilbrakt ferien på den late siden denne sommeren. Benedicte har reist en uke i slengen til steder som Alta, Havøysund og Sverige. Resten av ferien blir tilbragt hjemme med venner. De begynner begge i 10. klasse til høsten, noe de er veldig spente på.

Begge har et mål om å høyne karakterene dette året, og er på god vei.

- Jeg går godt overens med flere av lærerne og elevene, så å få hjelp vil nok bli enkelt. Jeg ser faktisk frem til skolen, forteller Vladik. Han jobber i ungdomsrådet i kommunen, og har dermed forbedret sine grammatiske ferdigheter, spesielt i formelle brev.

Trives

Grunnen til at de holder seg hjemme i Sør-Varanger er at de trives veldig godt her. Det er tett, men også langstrakt, og alle kjenner til alle.

- Kjentfolk kan være både en bra og en dårlig ting, men jeg velger å se på det som positivt. Kirkenes er jo ingen storby, og det syns jeg er bra, legger Benedicte til.

Hun har ingen planer om å forlate hjembyen med det første, og skryter av den rolige atmosfæren.

Frivillig

Vladik har jobbet som frivillig under Kirkenesdagene, og skal nå jobbe enda mer hjemme med mopeden sin. Gutteturer legger han heller ikke skjul på at han gleder seg til utover, og han gleder seg til enda fler når snøen kommer og snøskuterne står for tur.

- Akkurat nå kan man bare glede seg til høsten kommer, selv om jeg kan skryte mye av sommeren og været vi har fått i år, smiler han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no