15. okt
MOT LEIRPOLLEN: Full båt med turister på vei ut til Leirpollen for å hente krabber
 
Krabbetyver tømmer teiner nattestid
- Noen stjeler krabber fra krabbeeteinene våre på Leirpollen, sier en irritert Marius Møllersen. Han jobber i Kirkenes Snowhotel og sørger for at turister på hurtigruta får oppleve det eksotiske krappefiske og ikke minst smaken av fersk krabbe

Publisert: 12.sep.2016 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Møllersen forteller at krabbene ligger lett tilgjengelig på Leirpollen, og tyveriet foregår nok om natta.

Hittil har Kirkenes Snowhotel maktet å løse problemene som har medført. Men på sikt kan det få utfordringer med å oppprettholde et fullverdig til turistene dersom en ikke greier å få stoppet sabotasjen.

Har mistanke

- Vi har mistet mye krabber en par gang i uken den siste tiden. For å være helt sikker har vi sjekket teinene i forkant. Når vi har kommet med turistene tidlig dagen etter, så oppdager vi at krabber er blitt borte i løpet av natta. Foreløpig har vi ikke sett noe poeng med å anmelde saken til politiet, sier han.

- Likevel kan det være at har vi noen navngitte tyver i kikkerten.

Ødelegger er en eksotisk attraksjon

Møllersen er utdannet styrmann og er vant til å kjøre større fartøy. Han gir klare instrukser til turistene om hvordan de skal bekle seg og ellers oppføre seg i båten underveis.

- Et viktig poeng her er at en må ha tillatelse for å selge krabber. Hvis folk fatter mistanke om at noen selger krabber uten å ha tillatelse, vil jeg gjerne at de tar kontakt med oss.

- Vi er forbannet. Det blir ekstra arbeid for oss når noen saboterer og setter kjepper i hjulene. Noen har tydligvis lyst å ødelegge denne attraktive og eksotisk turistattraksjonen. Vi kjører turistene over fjorden for å hente krabber. Og så blir turistene tilbudt en liten krabbelunsj. Finner vi bare tomme teiner, så står vi der med skjegget i postkassen. Nå vil vi sette en stopper for dette og kommer til å følge med, avslutter han bestemt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no