11. des
KJÆRLIGHET: Familiene Capulet og Montague er bitre fiender, men kjærligheten kjenner ingen slike grenser.
 
Kreativt drama
Når Samovarungene presenterer klassikeren «Romeo og Julie» er det et imponerende stykke arbeid vi får se.

Publisert: 20.mar.2013 16:58
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Og det er tydelig flere som gleder seg. På premierekvelden onsdag, var Sør-Varanger kultursal fullsatt med både unge og gamle publikummere, som ville se hva de unge aktørene har fått til.

Stort

Det er en stor produksjon. Hele 60 barn og ungdommer er i sving på scenen den drøye timen som forestillingen varer. Nå er det jo ikke så mange hovedpersoner i dette stykket, men når man bytter ut skuespillere to ganger underveis, så trengs det nok aktører. Dette foregår for øvrig smertefritt og det er en flott måte for de lovende skuespillerne å vise seg fram på.
De presenterer hele stykket som et forskningsprosjekt.
Stykket begynner med at en rekke aktører presenterer samtlige hovedpersoner og bakgrunnen til disse. Vi får også en innføring i personen William Shakespeare. Altså har publikum et godt faktagrunnlag når forestillingen begynner.

Stramt

Den opprinnelig «Romeo og Julie» varer i over tre timer, men Samovarungene presenterer den samme historien og samme handlingsforløp på en tredjedel av tiden, men det føles så absolutt ikke som om man går glipp av noe så regien er god. Og når de unge skuespillertalentene gjør en upåklagelig jobb på scenen, blir det en meget underholdende time med kultur denne onsdagskvelden. Stykket er laget i moderne vri, og det er masse små humorfragmenter underveis som krydrer historien underveis og dialogen sitter godt hele veien. Dette er spesielt imponerende med det store antallet skuespillere. For ikke å snakke om det store aldersspennet på dem som er i sving. De aller fleste av dem har stått på scenen før, men en rekke aktører som startet på undervisningen i høst, er ferske i gamet. Alle gjør de en flott jobb.

Aktuelt

«Romeo og Julie» er regnet som en udødelig klassiker, og er satt opp flerfoldige ganger siden det ble skrevet på 1500-tallet. Rivaliseringen mellom familiene Capulet og Montague går ikke av moten, og problemstillingen er like aktuell som den gang.
Når de voksne slåss, er det barna som får lide. Det er også denne setningen som framføres før teppet faller og publikum bryter ut i applaus. Etter forestillingen lodder avisa stemningen blant publikum, og det er unison enighet om at dette er et kjempebra stykke med flinke skuespillere og god regi. Det lover altså godt for framtidens sceneeskapader i Sør-Varanger. Siste forestillingen er for øvrig i dag torsdag, så hvis du har lyst på en flott kulturopplevelse med Sør-Varangers sceneframtid, har du fremdeles muligheten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no