18. okt
KOMBO: Brage Liaklev og Fredrik Amundsen, til vanlig bass- og trommeelever i Kulturskolen, i gang med å lage snøkunst. (Alle foto: Yngve Grønvik)
 
Kreativt med is og snø
Kulturskolen inviterte elevene med ut i snøen for å lage snøkunst. De fikk også en liten iskald konsert.

Publisert: 08.mar.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Det har ikke blitt en fast tradisjon, men de har gjort det før, invitert elevene til en utedag ved Grenselandmuseet for å lage snøskulpturer. Lørdag var elever fra Kulturskolen ute og tegnet, skar, pusset og sagde på store snøblokker. De hadde frosset isblokker med farger på på forhånd som skulle innlemmes i snøbildene. Mari Kristine Kofoed Bye arbeidet med et motiv inspirert av VM i Lahti, en langrennsløper i full fart på vei mot mål.

- Det er veldig artig for jeg har aldri gjort dette før, forteller Mari Kristine og legger til at hun både spiller trombone og går på kunstlinja til Kulturskolen. To andre elever jobbet sammen, og når den ene spiller bass og den andre trommer, skjønner man at det er et par som er vant til å jobbe i lag. Brage Liaklev hadde laget en måse mens Fredrik Amundsen laget en bamse. Sammen diskuterte de hvordan de skulle knytte de to motivene sammen, kanskje med en måne og noen stjerner.

Til slutt avsluttet lærerne Per Anders Store og Jan Arne Stavik Karlsen med en konsert.

- Instrumentene er hjemmelagde og dette er egentlig bare et eksperiment, men som vi har lyst å jobbe videre med. Inspirasjonen kommer fra blant andre Sverre Isungset, som lager instrumenter av is, og fra flere andre som vi kjenner som også har eksperimentert med dette, forteller Store.

De hadde laget en «isofon», en xylofon med isstaver, og flere andre isblokker som det gikk an å spille perkusjon på. Med mikrofon, effekter og looper, samt elevenes deltakelse ble det etterhvert et rytmespor.

- Jeg heiv sammen en trestrengers steelgitar av en planke og noen deler jeg hadde liggende. Planen er å lage en av is etterhvert, men det er ikke så enkelt, sier Store.

Mens isrytmene klang utenfor museet spilte han en improvisert versjon av Amazing Graze.

- Dette er helt klart noe vi skal jobbe mer med selv om det blir litt kaldt på fingrene, ler Store.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no