18. okt
KONTORLANDSKAP: Stenimed holder til i kontorlandskapet på Behrens Plass.
 
Krever selgeren for avlastningshus-feil
Stenimed trues med dagmulkt om de ikke registrerer avlastningshuset i Bjørnevatn på rett måte, eller fikser eller forlater bygget. Nå går Stenimed på selgeren.

Publisert: 26.mar.2014 08:16
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Et hus i Bjørnevatn, som brukes som bo- og behandlingssenter av selskapet Stenimed, kan ikke lenger brukes på den måten. Det er ifølge et vedtak i kommunens utvalg for plan og samferdsel.
Kommunen kjøper avlastningstjenester for unge fra selskapet. Nå må Stenimed ordne huset slik at det er godkjent eller flytte tjenestene ut derfra innen 1. september i år.
Hvis de ikke klarer det, må de betale 500 kroner per dag i dagmulkt.

Krav mot selger

Stenimed har nå rettet et krav mot den de kjøpte huset hos.
Kravet går på at selgeren skal betale kostnadene for å sette i stand huset slik at det er godkjent til Stenimeds bruk, eller at de skal få hevet kjøpet.
Stenimed-styreleder Nilssen står nemlig på at de kjøpte huset i god tro, og at de hadde fått inntrykk fra selgeren på at huset var i stand til å huse deres virksomhet.

– Vi har nå overlatt den saken til advokatene, sier han.

Advokat Glenn Robertsen ved KPMG Law har saken for Stenimed. Han bekrefter kravet rettet mot selgeren.
Husets selger, Kjell Arne Kristiansen, har ingen kommentar til saken. Det har heller ikke advokat Håkon Sannerud i Ytterbøl & Co.

Ikke ut over brukerne

Terje Nilssen, styreleder i Stenimed, forsikrer at alt dette ikke skal gå ut over brukerne.

– De har ingen ting å frykte. Hvis vi må ut derfra, har vi alternativ. Vi vil drifte huset så lenge vi får lov. I mellomtiden ser vi etter andre løsninger, og vi er kommet et stykke, sier Nilssen.

Langvarig sak

Problemet med det Stenimed-eide huset er at det ifølge kommunen er registrert feil.
Stenimed har registrert huset som en privat enebolig der det også utføres avlastningstjenester. Men da kommunen var på befaring i fjor, fant de at det ikke kunne regnes som en enebolig. Huset er nemlig delt inn i tre separate leiligheter, og bare én av dem er bebodd.
De andre to leilighetene brukes kun til avlastningstjenester, uten at det bor noen der. Dermed må huset slik det er nå registreres som et bo- og behandlingssenter, og det må søkes spesielt om.
Saken har vært i gang en god stund: Den kom aller først opp i mai, da brannvesenet meldte fra om mulig ulovlig bruk av bygningen.
Det var i september i fjor at kommunen påla Stenimed å slutte å bruke bygget i Bjørnevatn som avlastningsbygg for barn, og enten søke om bruksendring av bygget eller rette opp problemet.
På høsten i fjor ba Stenimed om å få utsatt den fristen, først til november, så til desember.
Nå har Stenimeds advokater kommet med svar, og det var grunnlaget for den endelige fristen til september i år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no