18. nov
 
Krever styrking av forsvaret i Sør-Varanger og Porsanger
Fylkesordføreren vil ha mer militært personell og utstyr i nordøst.

Publisert: 25.apr.2016 13:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Finnmarks fylkesordfører Runar Sjåstad møter Porsanger kommune tirsdag, for å diskutere en felles uttalelse til Regjeringens langtidsplaner for Forsvaret.

Sjåstad har allerede bestemt seg for at han vil kreve økt forsvarsaktivitet i Porsanger og Sør-Varanger kommune.

– Fylkesordføreren er tydelig på at Finnmark fylkeskommune forventer et forsvar som må håndtere «hele spekteret» av hendelser som kan oppstå, med fokus på nordområdene, står det i en pressemelding fra fylkeskommunen.

Fylkeskommunen mener Regjeringen må prioritere Forsvarets stasjoner og kystradarkjede, for å sikre overvåking og varsling. De ber også om økt tilstedeværelse med jagerfly, Orion og ubåter. De vil ha flere kjøretøy og tyngre våpensystemer og tilgang til egne helikopterressurser.

Til slutt vil de legge opp til flere NATO-øvelser og bedre infrastruktur for NATOs responsgruppe.

Spesifikt i Sør-Varanger ber fylkeskommunen om at Garnison Sør-Varanger styrkes med minst ett jegerkompani. De mener GSV må styrkes for å være en troverdig del av det såkalte terskelforsvaret.

– Finnmark fylkeskommune mener det er viktig å gi tydelige politiske signaler om at Norge vil ivareta sine egne og internasjonale interesser i nord. Samtidig skal vi sikre en god dialog med våre naboland for å ivareta felles interesser i nordområdene, skriver de.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no