21. okt
LESERMØTE: Krimforfatter Jørn Lier Horst kommer onsdag til Kirkenes for å møte leserne. (Foto: Morten Rakke).
 
Kriminelt på biblioteket
Kommende onsdag kommer en av de mest suksessfulle kriminalforfatterne i Norge for tiden, til Sør-Varanger bibliotek. Jørn Lier Horst har stor suksess med sin serie om politimann William Wisting.

Publisert: 08.nov.2013 09:18
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Jørn Lier Horst er 43 år gammel og bosatt i Stavern. Før han begynte å skrive, arbeidet han i en årrekke som etterforskningsleder i politiet. Med sine romaner om politiførstebetjent William Wisting regnes han blant de fremste kriminalforfatterne i Norge og Norden.

Debut i 2004

Med bilder og eksempler fra sin etterforskningskarriere tar Lier Horst leserne med i fotsporene til drapsmann og andre brutale forbrytere, inn bak sperrebånd, åsteder og inn i litteraturen.

Lier Horst debuterte med «Nøkkelvitnet» i 2004. Boka er basert på det uoppklarte drapet på pensjonisten Ronald Ramm i Larvik i 1995. Den ble den første i serien om William Wisting. I tillegg til bøkene om politimann William Wisting, har Lier Horst også skrevet flere familieforestillinger for Teater Ibsen i Skien og en rekke kriminalnoveller. Han har også skrevet krimbok for ungdom.

Bokhandlerpris

Lier Horst fikk Bokhandlerprisen for «Vinterstengt» i 2011. Den foreløpig siste skjønnlitterære boka for voksne er «Jakthundene» fra 2012. I år har han gitt ut tre skjønnlitterære utgivelser for barn; «Operasjon solnedgang», «Operasjon tordensky» og «Operasjon mørkemann».

Onsdag kveld kan interesserte krim-lesere få et nærbilde av den suksessrike krimforfatteren på biblioteket i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no