23. okt
Det arbeides for fullt med å reparere skaden.
 
Krisemøte etter vannlekkasje
Lekkasje i vannrør med en 60 centimeter diameter kan påvirke vanntilførelsen til byen.

Publisert: 03.nov.2014 11:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Som følge av bygginge av Nye Kirkenes sykehus pågikk det hele helga arbeid med omlegging av hovedvannledningen til byen.
– Selve omkoblingen av rørledningen gikk etter planen, men da vannet ble koblet på igjen etterpå viste det seg at én av de nye koblingene ikke var tett. Dette har ført til at det har samlet seg opp en god del vann på byggetomta, og at vanntilførselen til byen ikke har full kapasitet, melder Finnmarkssykehuset.

Arbeidet med å få reparert den defekte koblingen startet mandag.
– Kommunen har fortsatt vann i sitt høydebasseng som forsyner byen mens hovedvannledningen er koblet fra, og sykehuset har vann i eget basseng til to døgns drift. Mest sannsynlig vil feilen være utbedret i løpet av dagen, og verken byens befolkning eller sykehuset vil være uten vann. I mellomtiden kan folk gjerne hjelpe til med å ikke bruke mer vann enn nødvendig inntil situasjonen er tilbake til normalen.

Finnmarkssykehuset har satt kriseledelsen ved Kirkenes sykehus og skriver at de følger situasjonen nøye for å være forberedt på alle eventualiteter inntil lekkasjen er utbedret og vannforsyningen er tilbake i normal drift.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no