10. des
HASTER: Miljøvernrådgiver Trygve Sarajärvi ber Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, om hastebehandling av Sydvaranger gruves søknad. Før 5. februar. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Kritisk vannforsyning
Sydvaranger gruve har beregnet at selvfallet av vann fra Andrevann til Førstevann er slutt 5. februar. Etterpå kan vannforsyningen til selskapets anlegg i Kirkenes bli kritisk.

Publisert: 21.jan.2014 15:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Gruveselskapet har i brev av 13. januar søkt kommunen om adkomst ned til Andrevann, utplassering av midlertidig pumpe og fjerning av sediment mellom pumpe og luke.

Senket vannstanden

Sydvaranger gruve fikk etter den ekstremt tørre fjorårssommeren midlertidig tillatelse til å senke vannstanden i Andrevann til 43,8 meter over havet, som er under laveste regulerte vannstand for Førstevann.

- Vi søker om tillatelse til å fylle ut med grus fra parkeringsplassen ved pumpehuset og ned til vannet for å få adkomst for utplassering av midlertidig pumpe og fjerne sediment mellom pumpe og luke. Ut fra vannstandskurven for Andrevann vil vannstanden nå Laveste regulerbare vannstand rundt 5. februar. Derfor ber vi om svar på søknaden snarest mulig, slik at det er nok tid til å gjennomføre tiltaket før selvfall opphører, heter det i søknaden fra prosessjef Aaron Maurer i Sydvaranger gruve til Sør-Varanger kommune.

Hastebehandling

Miljøvernrådgiver Trygve Sarajärvi har sendt søknaden videre til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

- Sør-Varanger kommune ber om hastebehandling av søknaden hos NVE, skriver miljøvernrådgiver Sarajärvi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no