9. des
STENGER: Coop stenger dørene til Rimi på Hesseng allerde i mai. Gårdeier Espen Marki satser imidlertid videre på Intersport og Jernia, som begge gjør det bra.
 
Kroken på døra for Rimi Hesseng
Vil legge ut bygget for salg.

Publisert: 30.apr.2015 19:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

For cirka en uke siden fikk byggeier Espen Marki vite at Rimi-butikken på Hesseng legges i forbindelse med Coop sitt oppkjøp av kjedene Rimi og ICA. Rimi på Hesseng har 11 ansatte.

Snart slutt

Kommunikasjonssjef Kristine Paus i Coop forteller at butikker som har hatt dårlig lønnsomhet over tid, og omorganisering av distrbusjonsnettet er grunnen til at flere Rimi-butikker i nord, inkludert den på Hesseng legges ned. I endringen ligger det at ICAs lager i Narvik skal legges ned.

- Vi legger ned lite lønnsomme butikker før vi gjør denne endringen, forklarer hun.

Opprinnelig var det snakk om at butikken skulle bli en del av Coop-kjeden. Dette blir det nå altså ikke noe av og det blir kroken på døra 23. mai.

Gårdeier Espen Marki forteller at de var forberedt på at Coop ville velge å legge ned butikken, men ikke før de var ferdig med sine forpliktelser.

– Dette er veldig nytt for oss. Vi har bare hørt at butikken skal stenges men at Coop vil opprettholde sine økonomiske forpliktelser, sier Marki.

Han kan ikke si hvor lang leieavtale kjeden har med butikken, annet enn at det er «en god stund».

Nye planer

At Coop fortsatt skal betale, vil gi eierne et økonomisk pusterom mens de planlegger fremtiden til butikklokalet. De vil nå kjøre igang flere paralelle prosesser på hva som skal skje videre. De vil også legge ut bygget for salg.

– Vi ser for oss å få inn en ny aktør der Rimi holder til i dag, og la Jernia forbli leietaker, eller selge lokalet i sin helhet, og flytte ut Jernia, forklarer han og legger til at de satser for fullt med både Intersport og Jernia. - To butikker som gjør det veldig bra.

– Hvis det er noen ambisiøse der ute som har gode idéer, er det bare å ta kontakt med oss, sier han.

Handelspark i fokus

Med det er det nå fire Coop-butikker i Sør-Varanger Mega på Amfi Kirkenes, Prix i Bjørnevatn, nærbutikken på Svanvik pluss den planlagte Ekstra-butikken i Handelsparken som åpner før sommeren.

Kjeden hadde også planer om en butikk på Skytterhusfjellet, men mistet tomta i fjor etter mye fram og tilbake med Sør-Varanger kommune. Direktør i Coop-Finnmark Jan-Ivar Alsén forteller at de på deres side har fullt fokus på den kommende handelsparken.

– Vår satsing på Handelsparken vil gi våre medlemmer et godt tilbud. Så får vi se om vi kommer med nye etableringer andre steder i området, kommenterer han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no