23. okt
LIV: Det var bra liv på 4H-leir.
 
Kronprinsens naboer
I en uke har 8 ungdommer fra Pasvik bodd på Bygdøy Kongsgård i forbindelse med 4H-s landsleir.

Publisert: 08.aug.2016 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Av Anneli Kalliainen Kyrrø

Landsleiren er en felles leir for alle norske 4H-ere, og på leiren var det ungdommer fra alle fylker i hele Norge. Fra Finnmark var det 8 4H-ere - alle fra Pasvik 4H. Av de åtte som reiste fra Finnmark hadde fem vært på lignende leirer tidligere, og leiren levde opp til forventningene. 4H-erne bodde på telt-tun med 180 nord-trøndere, og her ble det stiftet mange nye vennskap.

Bra leirplass

– Det var en kjempefin leir. En av de bedre leirplassene jeg har vært på, sier Erle Ollila Guvåg. I år fikk 4H bruke kongsgården som leirområde, og 1300 4H-ere ble derfor kronprinsens naboer i sju dager. Det var dermed rimelig fullt på gården, men stemningen var på topp i flott vær.

Godt samhold

– Leiren var bra med godt samhold mellom alle som var med. Vi fikk god mat og aktiviteteme var kjempefine, forteller Tiril Hølvold Svortevik. Hun var på Nordisk leir i Finland i fjor, hvor det var deltakere fra hele Norden. Hun fikk mange nye venner, og har definitivt planer om å dra på leir til neste år også.

– Det var flott at det er så sosialt. I tillegg er det fine aktiviteter og opplegg, sier Kaisa Marie Randa, som var på leir for første gang.

– Denne leiren var bedre enn i fjor, bortsett fra doene og dusjene. Det var omtrent halvannen kilometer å gå til dusjene, og doene var ofte fulle, men ellers var leiren veldig bra, sier Flora Kristine Nergård.

Aktiviteter

På leiren var det et fullstappet program, med mange forskjellige aktiviteter. Flora Kristine synes det var bra at man fikk velge aktivitene selv. Alle fra Finnmark var på Tusenfryd, men så dro de eldste på Swing-kurs og spøkelsesvandring på Akershus Festning, mens de yngste dro på øyhopping og i klatrepark. Aktiviteten som fikk favorittstempelet var en hel dag på Tusenfryd. Etter de valgfrie aktivitetene fulgte en dag i Oslo med forskjellige bildeoppgaver, som for eksempel å ta bilde med Freia-klokka i Karl-Johan.

Slitne 4H-ere

Etter sju dager i telt, med fullt program, sene kvelder og hundrevis av ungdommer på alle kanter, var det en sliten gjeng som reiste hjem. På Gardermoen lørdag var 4H-erne fra både Troms og Finnmark både slitne og fornøyde. Men mange ville aller helst ha leir i et par dager til sammen med nye venner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no