21. okt
LANGTIDSVARSEL: Ifølge Meteorologisk institutt beregnes temperaturen til å variere fra -1 til -18 den nærmeste tiden. Skjermdump: yr.no
 
Kuling og glatte veier
- Vær obs, råder Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt.

Publisert: 29.des.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

I dagene frem til nyttårsaften, melder Meteorologisk institutt om en minusgrad torsdag og fem minusgrader fredag i Kirkenes på yr.no. Torsdag vil det på det meste være en vindstyrke på elleve meter i sekundet, noe som tilsvarer liten kuling. Fredag roer vinden seg i Kirkenes. I Grense Jakobselv er det meldt om kulingvarsel. Torsdag vil det fortsatt være sterk kuling i området etter onsdagen, og vinden kan komme opp i 18 meter i sekundet. Fredag vil vinden ha roet seg til liten kuling.

Vind i Finnmark

- Over hele Finnmark ventes det generell vind opp mot sterk kuling utsatte steder, og dere vil også merke vinden i Sør-Varanger, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø, Anita Ager-Wick.

Men Sør-Varanger vil ikke få den verste vinden i Finnmark, legger hun til.

- Det kommer også litt snø i forbindelse med dette.

Temperaturen ser ut til å stige litt de neste dagene, noe som kan gjøre veiene glatte - muligens også med underskylt regn, sier Ager-Wick.

- Stigende temperatur gir problemer i trafikken, noe det kan være greit å være obs på, råder hun.

Føles som 28 minusgrader

Årets siste dag blir trolig ikke stjerneklar - men den kan bli den mildeste på en stund.

Det spås mellom en til to minusgrader i Kirkenes på nyttårsaften. Ifølge værvarselet vil det være overskyet hele dagen, og vindstyrken vil variere fra laber til frisk bris. Rundt 19 om kvelden vil det begynne å snø. Nedbørsmengden er beregnet til to millimeter.

Allerede 1. januar vil temperaturen synke ytterligere, til seks minusgrader. Onsdag 4. januar er det meldt 18 minusgrader - og følt temperatur vil på grunn av vinden være 28 minusgrader, ifølge værvarselet.

Usikre prognoser

Prognosene er imidlertid usikre for nyttårsaften; hvordan været blir, avhenger av hvor lavtrykket er plassert i forhold til kommunen, opplyser Ager-Wick.

- Det ser ut til at det blir litt mildvær i dagene frem mot nyttårsaften - og en mer vinterlig type vær mot helgen igjen.

Den siste måneden har snittemperaturen i kommunen vært -5,7 grader - noe som er 3,6 grader mer enn normalt på denne tiden av året. Temperaturspennet har strakt seg fra 21,7 minusgrader 5. desember til 3,9 plussgrader 17. desember.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no