8. des
KULING: Slik så det ut i mars 2016, da Hurtigruten slet i sterk kuling.
Foto: Yngve Grønvik
 
Kulingvarsel på sjøen - strømberedskapen er over
"Ylva" har fremdeles ingen følger på land her i øst, men hustrig ute i fjorden.

Publisert: 24.nov.2017 10:01
Oppdatert: 24.nov.2017 15:09

Værmeldingstjenesten Yr.no melder ikke om noen verre vindforhold enn frisk bris i mesteparten av Sør-Varanger nå på fredag, tross skikkelig uvær i vest. Men restene av "Ylva" føles likevel ute på havet, idet det er kulingvarsel langs hele østkysten.

Det skal ikke være noe mer enn liten kuling inne i Bøkfjorden, men begir man seg ut i Varangerfjorden er det snakk om stiv kuling. Det er også meldt om liten kuling på land i Bugøynes i dag.

Ifølge værmeldinga skal vinden roe seg igjen her i øst i helga, før det blåser opp til kuling igjen på søndag.

Normal strøm

Statnetts pressevakt melder per fredag morgen om at gårsdagens beredskapsvarsel er over. Ledningene som var ute av drift er nå tilbake til det normale, og statnettets strømforsyning nordover er i full drift.

Deler av Sør-Varanger opplevde strømbrudd nå i slutten av arbeidsuka, men det var lokale feil, og hadde ikke noe å gjøre med "Ylva" sine herjinger i Nordland og Troms.

- Det har vært mindre utfall i nettet i kommunen. Antakelig årsak er ising på linjer, skriver Stein Mathisen i Varanger Kraft til SVA.

Han forteller at Varanger Kraft uansett kjører alle produksjonsanleggene sine på fullt i skrivende stund.

Flyavganger

Flyene i vest har fremdeles slitt med "Ylva" fredag morgen, og det lønner seg å holde øye med flyrutene. Både Widerøe og FlyViking hadde kanselleringer fra Tromsø på morgenen, og FlyViking sin tur fra Tromsø til Kirkenes har blitt forsinket, ifølge Avinors oversikt.

Her i Kirkenes har det ikke vært så mange forstyrrelser i skrivende stund, igjen ifølge Avinors lufthavnside for Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no