20. okt
Samovarteateret: Her fra forestillingen «Working Class Hero» i Sør-Varanger kultursal. Foto: Håvard S. Mækelæ
 
«Kulturkollisjon»
Samovarteateret svarer for seg om «kulturkollisjoner» mellom arrangementer i kommunens kultursal.

Publisert: 15.des.2017 09:48
Oppdatert: 15.des.2017 10:01

Harald Sørensen i Sør-Varanger kommune har i et brev til Samovarteateret etterlyst svar om en kollisjon mellom kulturarrangement i Kultursalen. Det er en konkret hendelse som har fått Sørensen til å be om skriftlig svar på spørsmål om tilgjengelighet.

Samovarteateret kunne ikke gi plass til Riksteaterets forestilling «Prisen», den eneste voksenforestillingen Riksteateret tilbyr for våren 2018.

– Jeg ønsker at vi har en teatersal som gjør at vi kan tilby Riksteateret og Hålogaland Teater forestilinger når de kommer, sier Sørensen til Sør-Varanger Avis.

– Kjedelig

Han forteller at det var særlig kjedelig å miste vårens eneste mulighet for oppsetning fra Riksteateret.

– HT er mer fleksibel. De kan spille noen forestillinger på Samfunnshuset, men det har ikke Riksteateret mulighet til. De har også landsdekkende turneer så det er vanskelig å flytte på tidene deres.

Begrunnelsen for at man ikke fikk inn Riksteateret var at Samovarteateret skulle bruke salen selv i den aktuelle perioden, og at det er for dyrt å rigge om scenen mellom forestillinger.

– Vi ønsker at det lar seg gjøre å få Riksteateret hit på sikt, og trenger derfor en avklaring i denne saken. Toget er gått for forestillingen «Prisen», for Riksteateret setter opp turné god tid i forveien.

Tilbød UKM

Samovarteateret fikk en endring på arrangementet av UKM i den perioden da det ikke passet å slippe Riksteateret til, og dette utløste reaksjonen fra Sørensen. Han vil derfor også ha svar på når planene ble endret, og om man isåfall kunne ha fått til en oppsetning av Riksteaterets forestilling.

– Når det viste seg at salen likvel kunne brukes var det nytt for meg. Hadde man visst det tidligere kunne man jo fikset det, sier Sørensen.

– Dette handler om en ren menneskelig svikt. Den endringa rundt UKM oppsto i oktober, sier Turid Skoglund i Samovarteateret.

– Da vi først fikk henvendelsen om Riksteaterets forestilling, var det fullbooket. Da denne bookingen ble endret, burde det ha ringt en bjelle om at Riksteateret hadde ønsket den dagen. Det gjorde det ikke, så det kan gjøres bedre neste gang, sier hun.

– Men dette har vi nå beklaget til Sørensen. Vi ønsker også at Riksteateret og HT skal ha forestillinger her. Vi ønsker mest mulig aktivitet, og vi gjør så godt vi kan i en hektisk hverdag, sier Skoglund.

Vil bidra

Sørensen viser også til at Riksteateret i sommer har tilbudt seg å stå for omrigging på Riksteaterets regning for forestillinger lengre fram.

– Men man fikk aldri noe svar på dette tilbudet, opplyser Sørensen.

– Jeg synes også Riksteateret ga et bra tilbud om at de ønsket å samarbeide med omrigging. Så jeg hadde forventet svar fra Samovarteateret tidligere.

Samovarteateret inviterte til et dialogmøte så snart de fikk brevet fra Sørensen.

– De har beklaget at de ikke har informert. De lover å svare skriftlig på henvendelsen min, og de vil gi en bedre oversikt over hva omrigging koster dem i ressursbruk. Det er ikke så enkelt som at man bare kan rigge opp og ned. De har selv innleide skuespillere og teknikere, så vi skjønner dette, sier Sørensen.

Turid Skoglund mener at de alt i alt har en god dialog med kommunen, noe også Sørensen er enig i.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no