7. des
BLÅ: Med det nye bussanbudet skal det også bli slutt på busser med forskjellige farger. Dermed blir det slutt på FFR-tiden. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ).
 
Kun én aktør vil kjøre buss i Finnmark
Konstituert samferdeselssjef Eirik Selmer i fylkeskommunen er overrasket.

Publisert: 11.mar.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Boreal Transport Nord AS, er det eneste selskapet som har levert anbud for bussrutene i Finnmark for perioden 2016 til 2022.

Overrasket

- Vi skal ikke si vi er skuffet, men strengt tatt er vi overrasket over at det ikke kom tilbud fra to-tre andre busselskaper, for det har vært tett dialog helt til det siste, sier Selmer i en pressemelding. Tilbudet fra Boreal skal nå sendes over til prosjektselskapet Asplan Viak, som skal kvalitetssikre at tilbudet er i tråd med anbudskravene.

Ny rute

I det nye rutenettet loves det høyere frekvens. Blant annet på ruten mellom Vadsø og Kirkenes. Den vil få flere ganger daglig i begge retninger. Den utvides også slik at den nå skal starte i Vardø. Langruta mellom Alta og Kirkenes skal legges gjennom Finland for å korte ned reisetiden. Det opprettes også en ny langrute over Ifjordfjellet mellom Kirkenes og Hammerfest.

Også tilbudet på bybussene skal styrkes, ved å lette innpendling fra distriktene. Etter påske kommer et nytt anbud som inkluderer ruter i mindre trafikkerte områder, bestillingstransport, mindre skoleruter, samt noen flybuss og bybussruter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no